Món Esport
Laporta fa un pas definitiu per a la remodelació del Camp Nou

El Futbol Club Barcelona ha pogut tancar per fi l’acord de finançament per poder remodelar l’Spotify Camp Nou. L’estadi, que té més de seixanta anys d’història, viurà en pocs mesos el complet canvi que necessita. Si bé ja han començat les obres en alguns carrers i una part de la graderia ja no forma de l’estructura, finalment el Barça ha pogut tancar l’acord del préstec per realitzar aquesta gran obra.

Segons El Confidencial, l’entitat blagurana ha tancat l’acord de finançament del nou Camp Nou per un total de 1.500 milions d’euros amb un tipus d’interès del 6%, l’objectiu màxim que s’havia marcat l’actual junta directiva. Les entitats encarregades de vehicular la inversió són Goldman Sachs i l’entitat financera JP Morgan.

Segons les informacions, les obres començaran quan acabi la temporada a càrrec de la constructora turca Limak. L’obra de gran caire comportarà que el primer equip masculí del Barça hagi de jugar els seus partits a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc. Un fet que ja és una realitat i que comportarà el trasllat durant una temporada i mitja, en principi fins al novembre de 2024.

Imatge del projecte de l'Espai Barça | Europa Press
Imatge del projecte de l’Espai Barça | Europa Press

Tot i això, segons el Diari Ara, aquests 1.500 milions d’euros només van destinats a la construcció del nou Camp Nou. De moment, en cap cas es parla de què aquestes dues empreses inversores incloguin en el préstec, la realització d’un nou Palau Blaugrana. En un principi entrava dins dels plans del club en l’anomenat Espai Barça canviant tota l’estructura de la zona, ja que el pavelló on juguen les seccions professionals del club també necessita un canvi i una remodelació.

Inquietud pel cas Negreira

La situació econòmica delicada de l’entitat i el rebombori que l’envolta en les darreres setmanes a causa de l’esclat del cas Negreira, ha estat un dels elements més importants a considerar per part de les dues empreses inversores. No obstant això, el club ha pogut tancar un gran acord tenint en compte les circumstàncies. No s’hipoteca el camp i s’ofereixen els interessos futurs del club com a garantia de retorn del finançament. El Barça té marge de maniobra i un marge de retorn d’un màxim de 30 anys.

Segons RAC1, fonts de la negociació han exposat la seva inquietud de cara al futur del club per les notícies que han aparegut en els darrers mesos. És per això, que la junta ha exposat un pla B en cas que la UEFA exclogui el club de les seves competicions durant la propera temporada. Si fos el cas, el club organitzaria gires del primer equip per arribar a uns ingressos semblants als que tindria si participés a la Champions o l’Europa League. L’acord no és oficial a causa d’aquesta situació d’incertesa, però està totalment tancat i està previst que es faci públic en les properes setmanes.



Més notícies
Els jugadors del Madrid celebren un gol contra el Barça | Europa Press
Golejada històrica del Madrid al Barça al Camp Nou (0-4)
Notícia: Golejada històrica del Madrid al Barça al Camp Nou (0-4)
Comparteix
Els merengues han eliminat els blaugranes a la Copa i s'han classificat per a la final
Aleksander Ceferin, president de la UEFA | Europa Press.
El president de la UEFA torna a l’atac contra el Barça
Notícia: El president de la UEFA torna a l’atac contra el Barça
Comparteix
El president de la UEFA, Alexander Ceferin, carrega contundentment contra la Superlliga i els tres clubs promotors
Joan Laporta, al Camp Nou | Europa Press
Laporta esvaeix tots els dubtes respecte a l’Espai Barça
Notícia: Laporta esvaeix tots els dubtes respecte a l’Espai Barça
Comparteix
El projecte continua endavant després de la darrera reunió de la junta directiva del club
La junta directiva del Barça, presidida per Joan Laporta | FC Barcelona
Llauradó, directiu responsable de l’Espai Barça, fa un pas al costat
Notícia: Llauradó, directiu responsable de l’Espai Barça, fa un pas al costat
Comparteix
Després de les novetats en el projecte dels darrers dies, passarà a formar part de la Fundació Barça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa