Golejada històrica del Madrid al Barça al Camp Nou (0-4)

L’idil·li del Barça de Xavi contra el Madrid ha acabat de la pitjor manera possible. Els merengues han assaltat el Camp Nou amb un 0-4 per passar a la final de Copa. Es tracta de la diferència més gran amb el qual els blancs han guanyat a l’estadi blaugrana, només igualat per un 1-5 l’any 1963. El Barça partia amb l’avantatge d’haver guanyat per 0-1 a l’Estadi Santiago Bernabéu a l’anada, però no ho han aprofitat i han caigut de manera claríssima. El més preocupant és que la primera part del Barça ha estat bona, però l’equip s’ha ensorrat en rebre un gol abans del descans. El segon temps dels culers ha estat nefast.

Primera part igualada i emocionant, amb un gol afortunat del Madrid

Ambientàs al Camp Nou per viure un duel on l’equip entrenat per Xavi, tot i estar carregat de baixes, ha volgut ser molt valent. El Madrid, per la seva banda, que no li valia l’empat, ha sortit també a l’atac, cosa que ha fet que el duel hagi estat molt disputat. La primera bona arribada ha estat dels blancs, amb una centrada perillosa per a Vinicius que Araujo ha rebutjat amb una gran acció defensiva. A l’acció posterior, Alaba ha tocat la pilota amb les mans a l’interior de l’àrea i els jugadors del Barça han demanat penal, però l’àrbitre, aplicant el reglament de manera correcta, no l’ha assenyalat.

Tota la primera part ha estat molt tensa. Entre els nervis que hi ha entre els dos clubs pel cas Negreira, les campanyes contra els àrbitres del Madrid i l’actitud de Vinicius i Gavi, hi ha hagut molts minuts en els quals no s’ha jugat tant a futbol com seria desitjable. De fet, a la primera meitat no hi ha hagut cap ocasió clara de gol fins a la recta final. Benzema ha fet un xut entre els tres pals després d’una centrada molt llarga que Ter Stegen ha aturat sense cap mena de dificultat.

No ha estat fins al temps afegit del primer temps que han arribat les accions més destacades. En una bona acció d’atac del Barça, Lewandowski ha rematat una centrada des de l’interior de l’àrea i Courtois ha evitat el gol gràcies a una gran aturada. La mala sort ha volgut que el refús es convertís en un contraatac del Madrid, el qual Marcos Alonso no ha sabut aturar i ha deixat la defensa completament venuda. L’acció ha acabat amb un xut de Vinicius que Koundé ha intentat salvar sota pals, però no ha pogut. D’aquesta manera, l’eliminatòria ha quedat igualada.

Karim Benzema celebra un gol al Camp Nou | Europa Press

El Barça s’ensorra a la segona part

Aquest cop ha deixat el Barça molt tocat i el descans no ha canviat les coses, tot el contrari. Els blaugranes han sortit molt malament a la represa i des del primer minut de la segona part s’ha vist que el Madrid era superior. Aquest domini ha tingut el seu efecte immediat al minut cinquanta. Els culers, molt malament en defensa, han deixat molts espais als davanters merengues i Benzema ha acabat trobant una rematada molt senzilla, que ha enviat al fons de la porteria amb facilitat.

El Barça, de cop i volta i en molt pocs minuts, ha passat d’estar classificat per a la final de Copa, a estar eliminat. Situació molt complicada per als blaugranes que, això sí, han intentat reaccionar. De seguida, els culers s’han llançat a l’atac. Balde ha tingut la primera bona oportunitat amb un xut que Courtois ha aturat amb una gran intervenció. Després, Raphinha ha estat a punt de culminar una jugada al fons de la porteria, però el seu xut ha marxat desviat per sobre del travesser. Qui s’ha apropat més al gol ha estat Araujo, amb una acció individual que ha acabat amb una rematada que ha fregat el pal.

Quan semblava que el Barça es podia refer, Kessie, que estava fent un partidàs, ha comès un error per excés de confiança i ha comès un penal tan clar com absurd sobre Vinicius. El davanter francès Benzema l’ha convertit sense cap mena de dificultat. Els blaugranes han quedat totalment estabornits després del tercer gol dels merengues. La imatge en els minuts posteriors ha estat preocupant i el Madrid ha tingut moltes opcions de marcar el quart, que ha acabat arribant.

Xavi ha fet entrar dos davanters, Ferran Torres i Ansu Fati. El primer ha tingut una ocasió claríssima, que ha desaprofitat de manera incomprensible. Si aquesta acció hagués acabat en gol, el Barça encara hauria pogut tenir temps de refer-se, però, en comptes d’això, fallar una jugada tan clara com aquesta ha suposat un cop anímic molt dur. Després d’això, els culers han quedat encara més tocats i el Madrid ho ha acabat de rematar amb un últim gol molt senzill de Benzema. Imatge pèssima dels jugadors del Barça a la recta final, ja que han acabat barallant-se amb els merengues i han caigut amb humiliació inclosa en aquesta Copa.