Món Esport
Així va reaccionar Laporta al vídeo on el Madrid acusa el Barça de franquista

El vídeo on el Reial Madrid, a través dels seus canals oficials, va acusar el Futbol Club Barcelona de ser l’equip del règim de Francisco Franco encara porta cua. Ha despertat una guerra a les xarxes socials, on els culers, indignats per la manipulació històrica, han esclatat contra l’entitat merengue. De fet, fins i tot la Generalitat de Catalunya ha exigit al Reial Madrid que retiri el vídeo. El Barça, com a club, no pretén fer cap comunicació oficial. A través de diversos experts en la història de la institució blaugrana, el Barça s’ha ocupat de desmentir fàcilment les mentides i tergiversacions que es fan de la realitat viscuda durant la dictadura de Franco. El club considera que no cal entrar en una batalla, ja que el mateix Madrid s’ha posat en evidència.

Laporta, tranquil després de veure el vídeo, prefereix concentrar-se en els problemes reals del Barça

En aquest sentit, fonts del Barça han explicat a Món Esport com va reaccionar el president, Joan Laporta, quan va veure el vídeo. El màxim dirigent del club, en la línia del que es diu des de la cúpula blaugrana, no li va donar més importància, ja que considera que els suposats arguments del Madrid per acusar el Barça de franquista no s’aguanten per enlloc, perquè “la història els desmenteix”. D’aquesta manera, Laporta manté una actitud de “tranquil·litat absoluta” al respecte i prefereix posar els seus esforços en els problemes i els assumptes de la institució que presideix. “A Madrid que facin el que vulguin”, transmeten fonts del club a Món Esport.

Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona

Cal recordar que el vídeo del Reial Madrid va arribar després que es manipulessin unes paraules de Joan Laporta a la roda de premsa del cas Negreira. El president culer va dir que el club blanc sempre havia estat considerat “l’equip del règim de torn”, per “la seva relació amb el poder polític i econòmic”. Laporta no es va referir en cap moment a la dictadura de Francisco Franco. Tot i això, des de la televisió oficial del Madrid, es van interpretar aquestes paraules d’una manera tendenciosa per poder muntar després el vídeo de la vergonya que ha generat tanta polèmica.



Més notícies
Joan Laporta i Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu | Reial Madrid CF
El Reial Madrid acusa el Barça de ser l’equip del règim de Franco
Notícia: El Reial Madrid acusa el Barça de ser l’equip del règim de Franco
Comparteix
La televisió oficial del club blanc ha llançat un atac molt greu contra Laporta i l'entitat blaugrana
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça, en xoc pel vídeo del Madrid, estudia quines accions emprendre
Notícia: El Barça, en xoc pel vídeo del Madrid, estudia quines accions emprendre
Comparteix
La cúpula del Barça no creia que el Madrid fos capaç d'arribar a aquest extrem
Carles Puigdemont i Iker Casillas | Muntatge de Món Esport amb imatges d'Europa Press
De Puigdemont a Casillas: les reaccions al vídeo del Madrid i el franquisme
Notícia: De Puigdemont a Casillas: les reaccions al vídeo del Madrid i el franquisme
Comparteix
Les greus acusacions del club merengue al Barça estan generant tota mena de respostes a les xarxes socials
La junta directiva del Barça i el govern de la Generalitat de Catalunya, en una imatge d'arxiu | Europa Press
El Govern exigeix que el Madrid retiri el vídeo on relaciona Barça i Franco
Notícia: El Govern exigeix que el Madrid retiri el vídeo on relaciona Barça i Franco
Comparteix
La portaveu, Patrícia Plaja, ha estat molt contundent contra el vídeo que acusa el Barça de franquista

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Corruptos bastardos. a abril 19, 2023 | 14:05
    Corruptos bastardos. abril 19, 2023 | 14:05
    Una minoría fácilmente identificable.
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 19, 2023 | 14:19
    Pere Llimonera i Citronell abril 19, 2023 | 14:19
    ¿Y Por qué Laporta resucitó a Franco, pero disculpa a un Florentino "presionado por el madridismo"? ... Solo le faltaba al culebrón Negreira la entrada en escena de la Generalitat... Por negar (70 años después, claro) la "evidente" relación del FC Barcelona con el franquismo posterior a la Guerra Civil (fueron tan Equipo del Régimen Franquista, que condecoraron al Paquito 2 veces), la portavoz del Govern, Patrícia Plaja, reafirmó ayer la condición del club como "Equipo del Régimen vigente" hoy por hoy en Cataluña, de declarado carácter separata supremata sectario, totalitario, impostador y fantasioso... Ho sento molt, però algú ho havia de dir, Apa, Adeu!
    • Icona del comentari de: perico palotes a abril 20, 2023 | 08:53
      perico palotes abril 20, 2023 | 08:53
      Equipo del Régimen vigente" hoy por hoy en Cataluña, de declarado carácter separata supremata sectario, totalitario, impostador y fantasioso... Ho sento molt, però algú ho havia de dir, Apa, Adeu! ------ més desproposits en un escrit és difícil de tobar, menys mal que en una resposta més avall diu que no s'ha de barrejar futbol amb política, que cuasi es el mateix que deia l'estimada esposa del seu idol (aquell de la guerra en què havia armes de destrucció massiva), ho dic per les xurres i les merines i el cafe amb llet........., ves home que se't veu el llauto i el diccionari.
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 20, 2023 | 16:01
        Pere Llimonera i Citronell abril 20, 2023 | 16:01
        Pero, el caso es que usted parece el Primero en mezclar Deporte y Política, tal como hacen en general los independencieros y como ha hecho tantas veces el Barça, o mas bien sus peores directivos... Los separatas suprematas del Nacional Catalanismo inventa patrias siempre con sus imposturas, ficciones y fantasías... N0 se muy bien de que me habla, pero la respuesta es N0 ... No tengo nada que ver con ese señor que hablaba catalán en la intimidad, ni con ese partido, ni lo he tenido nunca... Pero, y si fuera el caso, ¿Qué? ... ¿Acaso es mejor ser separata supremata falsificador de la Historia y de todo lo demás, buscando distopías psicodélicas, y que manipula un gran club deportivo hasta hacerlo un apéndice corrupto de un Movimiento fantasioso, delirante, tergiversador, sectario y totalitario? ... Ese supremacismo moral les delata siempre... Que N0 son superiores éticamente a nadie, al contrario... Si no, N0 darían G0LPes, ni ignorarían la Democracia y sus reglas, la Justicia, los datos, la Historia, el Estado de Derecho, etc. ... Apa, bon día; Adeu!
  3. Icona del comentari de: Salvador Munoz Pagan a abril 19, 2023 | 14:46
    Salvador Munoz Pagan abril 19, 2023 | 14:46
    Estes madrileños franquistas pensam que todos que habitam a península são franquistas? Portugal é franquista? Catulunya é franquista? Madrileño franquista, futebol não é política, fique quieto, não fale besteiras.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 19, 2023 | 16:55
      Pere Llimonera i Citronell abril 19, 2023 | 16:55
      ... Tienes razón ", Salvador Munoz Paganado", N0 hay que mezclar Política y Deporte, pero mezclarlos insidiosamente es lo que han hecho durante varias décadas elementos del Nacional Catalanismo separata supremata del Barça y también lo ha hecho Laporta continuamente; y todos de forma demagoga, populista, fantasiosa, falaz y tergiversadora... En todo caso, Portugal es una Provincia Española rebelde, que sucede que habla Brasileño como lengua Oficial; y es un Estado por la injerencia, intromisión y ayuda continua para ello de otras potencias enemigas de España históricamente durante siglos: Inglaterra, Francia, etc. que precisamente buscaban dividirla... Como ya hace mucho de eso, les dejamos a su bola, pero sin que den mucho la brasa... y lo que tiene que hacer Portugal, al menos, es devolver el Norte de Portugal a Galicia, porque en realidad históricamente allí la cultura y habla es mas gallega que portuguesa; ; el sur de Portugal a Andalucía, que eso era tierra andaluza; y la Región de Miranda de Duero/Douro, donde hablan Astur-Leones, a León o a Asturias... !De nada!: me complace instruir a los separatas suprematas y alejarlos de sus fijaciones, obsesiones y paranoias, sectarismo, estulta ignorancia, fantasías, totalitarismo y limitaciones cognitivas y de todo orden... Separemos el Deporte de la Política ... Ho sento molt, però algú ho havia de dir, Apa, Adeu!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa