Món Esport
El Govern exigeix que el Madrid retiri el vídeo on relaciona Barça i Franco

Patrícia Plaja, portaveu del Govern de Catalunya, ha reaccionat també al vídeo del Reial Madrid en el qual ha acusat el Futbol Club Barcelona de ser l’equip del règim de Francisco Franco. Plaja s’ha mostrat visiblement molesta i enfadada i ha estat molt contundent. Ha exigit, directament, que el Madrid retiri el vídeo en qüestió. Cal recordar que el club blanc l’ha distribuït a través dels seus canals oficials. Plaja ha dit que “és una manipulació de la història burda, una fake new indecent, que ve d’un club de futbol amb moltíssims seguidors i és una irresponsabilitat”. És per això que ha demanat que el Madrid “retiri el vídeo”, perquè “ha travessat una línia vermella”.

El vídeo del Madrid on relaciona el Barça amb el franquisme ha despertat una gran indignació

Cal recordar que el Madrid va publicar aquest vídeo després que Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, assegurés en una roda de premsa que el Reial Madrid sempre havia estat “l’equip del règim de torn”. L’entitat merengue ha manipulat les paraules de Laporta per donar a entendre que es referia a Franco, quan ell parlava de qualsevol govern que hi hagi hagut a l’Estat espanyol “per la seva proximitat al poder polític i econòmic”. A més a més, Laporta parlava d’un tema esportiu, com és la relació amb l’estament arbitral, i el Madrid ho ha convertit en una ofensa política, històrica i social.

Joan Laporta i Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu | Reial Madrid CF
Joan Laporta i Florentino Pérez, en una imatge d’arxiu | Reial Madrid CF

Per la seva banda, el Barça encara no ha reaccionat de cap manera, però està estudiant quines accions emprendre. D’entrada, no vol entrar en una guerra de vídeos i no intentarà refutar els arguments del Madrid, ja que considera que “no s’aguanten per enlloc” i que no és necessari. Ara bé, la indignació a la cúpula del Barça és majúscula, així com la sorpresa, ja que no consideraven que el Madrid fos capaç d’arribar a aquest extrem.Més notícies
Joan Laporta i Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu | Reial Madrid CF

El Reial Madrid acusa el Barça de ser l’equip del règim de Franco

Notícia: El Reial Madrid acusa el Barça de ser l’equip del règim de Franco
Comparteix
La televisió oficial del club blanc ha llançat un atac molt greu contra Laporta i l'entitat blaugrana
Notícia: El Reial Madrid acusa el Barça de ser l’equip del règim de Franco - Mobile
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press

El Barça, en xoc pel vídeo del Madrid, estudia quines accions emprendre

Notícia: El Barça, en xoc pel vídeo del Madrid, estudia quines accions emprendre
Comparteix
La cúpula del Barça no creia que el Madrid fos capaç d'arribar a aquest extrem
Notícia: El Barça, en xoc pel vídeo del Madrid, estudia quines accions emprendre - Mobile
Carles Puigdemont i Iker Casillas | Muntatge de Món Esport amb imatges d'Europa Press

De Puigdemont a Casillas: les reaccions al vídeo del Madrid i el franquisme

Notícia: De Puigdemont a Casillas: les reaccions al vídeo del Madrid i el franquisme
Comparteix
Les greus acusacions del club merengue al Barça estan generant tota mena de respostes a les xarxes socials
Notícia: De Puigdemont a Casillas: les reaccions al vídeo del Madrid i el franquisme - Mobile
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona

Laporta defensa el catalanisme del Barça en el cas Negreira i ataca Madrid

Notícia: Laporta defensa el catalanisme del Barça en el cas Negreira i ataca Madrid
Comparteix
El president blaugrana ha donat explicacions per primera vegada davant els mitjans de comunicació
Notícia: Laporta defensa el catalanisme del Barça en el cas Negreira i ataca Madrid - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: És clar que el vídeo ha despertat gran indignació a abril 18, 2023 | 15:50
  És clar que el vídeo ha despertat gran indignació abril 18, 2023 | 15:50
  Perquè és veritat de la bona, no de la que predica el nacionalisme català.
  • Icona del comentari de: Ricard C a abril 18, 2023 | 16:28
   Ricard C abril 18, 2023 | 16:28
   Els xovinistes espanyols sota l'empara de l'estat espanyol (incloses clavegueres, villarecos, CNÍ, fiscalia afinadora, lawfare, mala praxi judicial espanyola contra un col·lectiu determinat i unes idees determinades, judicis farsa, atestats i informes tacito, forces d'ocupació, delators i renegats, fiscalia de confiança afinadora, tribunals espanyols de passar "cuentas", espionatge il·legal, trampes, policia politico-patriòtica espanyola, premsa madrilenya amiga receptora de filtracions i informacions... ) us atreviu a fer de comparsa de l'estat espanyol i a escriure poca-soltades i ximpleries, però, no aconseguiu mai fer cap adepte ni supportter a la vostra fotuda Espanya, ans al contrari us relateu com sou i com heu de mentir i fer el mec per a intentar mantenir el vostre relat espanyol i fer bullir l'olla espanyola.
  • Icona del comentari de: Al indignador i agitador espanyol indignat a abril 18, 2023 | 16:52
   Al indignador i agitador espanyol indignat abril 18, 2023 | 16:52
   Ja et fotran "veritat de la bona", és a dir del fal·laç xovinisme espanyol més carca i tronat... quina coincidència que el "vídeo veritat de la bona" no faci esment de l'assassinat del president del FC Barcelona Sunyol per part de l'exèrcit espanyol franquista, tampoc s'esmenta en cap moment que el FC Barcelona fou intervingut per la dictadura de Franco i hi va imposar les directives durant el funest període dictatorial espanyol, que el FC Barcelona va ésser obligat a esborrar totes les referències a la catalanitat... Consulteu les hemeroteques els negacionistes que esteu encegats pel xovinisme espanyol : " El ministro franquista Garicano Goni amenazó al Barcelona porque la megafonía del Camp Nou habló en un partido de Liga de 1972 en "catalan"". Seguim ?
 2. Icona del comentari de: Pere a abril 18, 2023 | 15:55
  Pere abril 18, 2023 | 15:55
  Això no va de "polítics" ni "d'abstenció", si el FC Barcelona fos com cal abandonaria la lliga espanyola de futbol i la resta de lligues de tots els equips, i demanaria de competir a la Ligue 1 de França. La resta seguir com sempre submissió, i casos com el Negreira que hi !, hi !, ha !, ha! per a seguir bullint l'olla espanyola, dissimular i fer veure que no passa mai res, però, a mig i llarg termini no serveixen son accions inútils i a sobre l'espanyolisme se n'aprofita per a intentar capgirar-ho tot.
  26
  Icona de dislike al comentari de: Pere a abril 18, 2023 | 15:55 11
  Respon
  • Icona del comentari de: J a abril 18, 2023 | 16:58
   J abril 18, 2023 | 16:58
   TOT EL MEU SUPORT...
  • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a abril 18, 2023 | 17:08
   Doctor Strangelove abril 18, 2023 | 17:08
   No veus que no el volen enlloc a l'equip de l'Ovrebo. Volta per Europa i veuràs com els hi diuen. Ha ha ha! Doc.
   • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a abril 19, 2023 | 10:26
    Lionel Mandrake abril 19, 2023 | 10:26
    A vós no us volen ni els espanyols que tant admireu. Encara no us heu adonat que l'animadversió dels espanyols contra els que no son com ells, no és una qüestió del que fem els catalans, sinó de què som ? I que quan es cansin de vós faran com fan amb tots els renegats col·labos, us deixaran abandonat ? Pregunteu-ho a la vostra col·lega Sanchez-Camacho... Ha ha ha! Doc
 3. Icona del comentari de: Ricard a abril 18, 2023 | 16:06
  Ricard abril 18, 2023 | 16:06
  No hi estic d'acord. El Madrid és una entitat privada. Que facin el que vulguin els castellans. Si menteixen que menteixin. Seran uns mentiders. Nosaltres no els hem de salvar d'ells mateixos. I, sobretot, nosaltres a la nostra.
 4. Icona del comentari de: El Tino de Floren a abril 18, 2023 | 16:42
  El Tino de Floren abril 18, 2023 | 16:42
  El Govern de Catalunya pot dir missa però, el tonto del cul d'en Laporta, de cap manera tenia de dir en veu alta y publicament el què ha dit. Visca el Barça.
 5. Icona del comentari de: Als xovinistes espanyols i perepunyetes nostrats a abril 18, 2023 | 17:06
  Als xovinistes espanyols i perepunyetes nostrats abril 18, 2023 | 17:06
  “Atenció, atenció, s’ha perdut un nen que es troba a la porta principal de tribuna…” Aquest missatge literal, relativament habitual els dies de partit al camp Nou, va ser històric el dia 3 de setembre del 1972. Era la primera vegada que es feia servir el català des d'abans de les dictadures primer de Primo i del 1939 al 1978 de Franco per la megafonia del Camp Nou. No s'havia perdut cap infant, però, va ésser la idea per a emetre una curta frase en llengua catalana a les acaballes del podrit franquisme. “Vull una llista completa dels responsables, que els ficaré a la presó”, va ésser la resposta del governador civil espanyol de Barcelona... No cal afegir-hi res més. Millor dit, sí, un homenatge a tots els que durant el franquisme se la varen jugar i varen inventar-se estratègies com aquesta per a treure mínimament la llengua de l'ostracisme franquista i que ara al segle XXI son insultats i menyspreats amb actituds i vídeos com el del president del Madrid i altres xovinistes espanyols sense escrúpols. Visca la llibertat, la democràcia i la independència del nostre país !
 6. Icona del comentari de: Ricard C a abril 18, 2023 | 17:30
  Ricard C abril 18, 2023 | 17:30
  La Guerra Civil espanyola i la postguerra es van convertir en l'etapa més fosca de la història del FC Barcelona. Durant gairebé una dècada, els franquistes van executar un pla de depuració que va esborrar els elements catalanistes del club; s'aprovà la constitució d'una comissió gestora franquista "mientras se procede a la depuración del FC Barcelona como norma general establecida para todas las entidades deportivas". Com que segons una "disposición del Comité Olímpico Espanol" calia ampliar la gestora a cinc membres, es proposà nomenar-ne dos més "entre socios del FC Barcelona, de preferencia militantes de la F.E.T. y de las J.O.N.S."; la gestora franquista acordà, entre altres coses, aprofitar les entrades que quedaven impreses en catalana llengua per als partits, "previa una pequena rectificación en las mismas" -castellanitzar-les_ i també s'acceptà un pressupost de 1000 pessetes "por la confección y colocación en el Palco Presidencial del Campo de las Corts, de un Escudo Imperial de Espana, de bronce", i "autorizar la confección de unas Banderas para ser colocadas en el campo de Las Corts"; Les autoritats esportives franquistes tenien identificats FC Barcelona i Athletic de Bilbao com a abanderats del separatisme català i basc, respectivament. Així tota la primera graderia de les Corts fou envoltada d'una bandera espanyola, i amb les notes de l'himne espanyol arribava el moment dels discursos... Uf ! Quina fatiga no puc més, no puc seguir més. Ajudeu-me a desmuntar la trampa que ha emès el propietari del Madrid i que els xovinistes espanyols habitual claca de l'oficialitat espanyol, intenten sucar-hi pa i aixecar-nos la camisa.
 7. Icona del comentari de: Narcís ( si els espanyols fossin xic més cultivats .. altre gall cantaria en aquest estat ! ) a abril 18, 2023 | 17:48
  Narcís ( si els espanyols fossin xic més cultivats .. altre gall cantaria en aquest estat ! ) abril 18, 2023 | 17:48
  Si tota la vida s'han amagat girant la truita, la paella, el mitjó, de tot el que són i fan ells , traslladant-nos- ho a nosaltres . . començant per ser ' separadors ' i dient-nos-en ' separatistes ' ( aquesta gent són el súmmum del mal .. així es senten alguna cosa com llurs pobres llàtzers estrafolaris que escriuen ací ! ) ! PD : i encara algú s'hi pregunta si el mal existeix ?
 8. Icona del comentari de: jg a abril 18, 2023 | 20:33
  jg abril 18, 2023 | 20:33
  pero es verdad que el barca le dio 7 millones de euritos al vicepresidente del comite de arbitros? a ver si va a ser cosa de la IA....
 9. Icona del comentari de: Anònim a abril 18, 2023 | 21:57
  Anònim abril 18, 2023 | 21:57
  ¿ Alguien lee los comentarios tan largos ? Que palo.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 19, 2023 | 10:14
   Pere Llimonera i Citronell abril 19, 2023 | 10:14
   Que dices, que te das cuenta que mis comentarios son largos y atendid0s, pero N0 te das cuenta, ni de la mitad de la mitad de la mitad de la mitad de la mitad de las veces de lo que dig0... Vamos , que N0 os dais cuenta, claramente y sueltas una zopenca para ver si cuela y puedes criticarme más aun de lo debid0 a los que escribimos largo y tendid0...Tr0lete suprematra de patrias inventadas, no te burles de mis articulos, pues entre mis largos comentarios, he perdido la cuenta obviamente y los del tr0Lete que me envia articulos largos supuestamente enviados por mi, como muchas veces copiando y transformando comentarios míos incluso de galaxias militares, llenándolos de sandeces y sinsentidos... esto sí que lo teng0 claro y lo pued0 demostrar... Apa, Adeu!
  • Icona del comentari de: A l'anònim a abril 19, 2023 | 10:18
   A l'anònim abril 19, 2023 | 10:18
   Sí.
  • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a abril 19, 2023 | 10:50
   Luisnomeacuerdo abril 19, 2023 | 10:50
   CoÑo, Homónimo opino lo mismo. Yo cuando veo comentarios de más de tres palabras una detrás de otra, contando inclusive "CoÑos" y "cojones", ya paso de leerlos... menudo esfuerzo, coÑo. Además soy olvidadizo y me olvido de lo leído al cabo de dos palabras. CoÑo.
 10. Icona del comentari de: Diguem-los, no, nosaltres no som del vostre món a abril 19, 2023 | 10:36
  Diguem-los, no, nosaltres no som del vostre món abril 19, 2023 | 10:36
  És molt greu intentar fer creure al segle XXI que episodis com l'obligació que durant el franquisme la primera graderia de les Corts fos envoltada d'una bandera espanyola, i fer sonar l'himne espanyol de Franco (és el "nacional" espanyol, el mateix d'ara) quan arribava el moment dels discursos... és ésser "l'equip" del règim franquista, és clar amaguen que les autoritats esportives franquistes tenien identificats FC Barcelona i Athletic de Bilbao com a abanderats del separatisme català i basc, respectivament. La tàctica perversa i ridícula, a manca d'arguments, d'intentar abocar vers els altres les pròpies misèries, això és Espanya.
 11. Icona del comentari de: Però què pinta el governet en tot això? a abril 19, 2023 | 14:54
  Però què pinta el governet en tot això? abril 19, 2023 | 14:54
  Són clubs de futbol privats que fan les seves guerres pel seu compte. La Gene sobra totalment, que ja en té prou amb la seva pròpia creu.
 12. Icona del comentari de: Tot el meu suport a la veritat, a la democràcia, a la llibertat i a la independència a abril 19, 2023 | 15:47
  Tot el meu suport a la veritat, a la democràcia, a la llibertat i a la independència abril 19, 2023 | 15:47
  Fins i tot, els franquistes varen nomenar un president del FC Barcelona, que era de Madrid i no havia vist mai un partit del club. Era un tal Pineyro, el marquès de la Mesa de Asta, un declarat feixista... Seguim ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa