Món Esport
Laporta defensa el catalanisme del Barça en el cas Negreira i ataca Madrid

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha comparegut, per fi, davant els mitjans de comunicació per donar explicacions sobre el cas Negreira. Amb un somriure de tranquil·litat i una mirada seriosa de convicció, el màxim dirigent del Barça ha defensat la innocència de la institució culer de manera aferrissada. Abans de presentar els arguments que exoneren el club des del seu punt de vista, Laporta ha assegurat que el cas Negreira i tot el que s’ha generat al seu voltant respon a una “campanya per perjudicar la reputació del club”. En aquest sentit, ha estat molt rotund a l’hora de dir que “moltes esferes de poder no suporten que el Barça sigui una referència de catalanitat arreu del món”. Fins i tot ha afirmat que “volen destruir un dels elements més identitaris de Catalunya, que és el Futbol Club Barcelona”.

Joan Laporta defensa el catalanisme del Barça i ataca Madrid

A més a més, també ha llançat un atac a Madrid. S’ha generat un bon murmuri a la sala de premsa quan ha dit, sense cap pèl a la llengua que “el Madrid ha estat afavorit per decisions arbitrals històricament” i encara més quan ha assegurat que “el Madrid sempre ha estat considerat l’equip del règim per la seva proximitat al poder polític”. Ha aprofitat aquests arguments per criticar amb molta duresa el fet que l’entitat merengue s’hagi personat en la causa i hagi dit que s’ha sentit perjudicat pel suposat tracte de favor rebut pel Barça: “Que aquest club es personi en el cas, em sembla un exercici de cinisme sense precedents. Espero que el judici els desemmascari. Els presidents dels àrbitres, durant setanta anys, han estat persones relacionades amb el Madrid”.

Els arguments de Laporta en el cas Negreira

Pel que fa al cas Negreira en qüestió, Laporta ha presentat molts arguments per defensar la innocència del club. La tesi principal és que DASNIL 95, l’empresa de l’exvicepresident del CTA, va rebre pagaments de més de set milions d’euros durant divuit anys, perquè duia a terme una tasca “molt valuosa” pel club. Ha assegurat que, només en el període entre 2014 i 2018, s’han trobat “629 informes i 43 CDs” amb informacions molt detallades. A més a més, ha recordat que “José María Enríquez Negreira no tenia cap capacitat d’adulterar la competició esportiva”.

Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona

Un dels aspectes que més ha lamentat el president blaugrana ha estat el “linxament públic” que està rebent el club i el fet que no s’estigui respectant la “presumpció d’innocència”. En aquest sentit, ha llançat un atac molt contundent contra Javier Tebas, president de LaLiga: “Vull assenyalar-lo. Ha tingut una manca de professionalitat evident. Està validant una hipòtesi falsa i ha arribat a aportar proves que s’ha demostrat que eren falses”. Laporta, absolutament rotund i sense cap mena de dubte, ha conclòs amb un al·legat dirigit al barcelonisme: “No tenen res, perquè no hi ha res. El Barça no ha comès cap delicte i el cas Negreira no és una causa de corrupció esportiva”.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
DIRECTE | La roda de premsa de Joan Laporta sobre el cas Negreira
Notícia: DIRECTE | La roda de premsa de Joan Laporta sobre el cas Negreira
Comparteix
El president del Futbol Club Barcelona dona explicacions per primera vegada davant els mitjans de comunicació
Javiet Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Escàndol amb Javier Tebas: va protagonitzar un cas idèntic al de Negreira
Notícia: Escàndol amb Javier Tebas: va protagonitzar un cas idèntic al de Negreira
Comparteix
Quan era vicepresident de LaLiga, va cobrar més de 200.000 euros del Mallorca per "informes de jugadors"
Pedro Sánchez i Joan Laporta, al Camp Nou | FC Barcelona
El govern espanyol fa el pas definitiu contra el Barça pel cas Negreira
Notícia: El govern espanyol fa el pas definitiu contra el Barça pel cas Negreira
Comparteix
El Consell Superior de l'Esport s'ha personat com a acusació particular en el cas Negreira
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
El missatge de Laporta a UEFA i FIFA arran del cas Negreira
Notícia: El missatge de Laporta a UEFA i FIFA arran del cas Negreira
Comparteix
El president del Barça ha enviat un comunicat a aquests dos organismes per tal de defensar el Barça

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a abril 17, 2023 | 13:14
    Gonzalo abril 17, 2023 | 13:14
    El Barcelona es un club Español, ja, ja, ja, cojones.
  2. Icona del comentari de: Corruptos bastardos. a abril 17, 2023 | 14:15
    Corruptos bastardos. abril 17, 2023 | 14:15
    Una minoría fácilmente identificable.
  3. Icona del comentari de: jg a abril 17, 2023 | 14:38
    jg abril 17, 2023 | 14:38
    asi asi asi gana el madrid.... si alguien se lo cree mas tonto es
  4. Icona del comentari de: Molt pobre Laporta a abril 17, 2023 | 14:53
    Molt pobre Laporta abril 17, 2023 | 14:53
    Amb arguments molt pobres. Per què dóna per fet, sense proves, que el Royal Madrid era un club afavorit i el Barça, pagant milions a algú superinfluent als àrbitres no ho era?.
  5. Icona del comentari de: Cal dir-ho a abril 17, 2023 | 15:26
    Cal dir-ho abril 17, 2023 | 15:26
    Els catalans en tots els àmbits, econòmic, polític, esportiu, cultural... sempre caiem en els paranys espanyols. El cas "Negreira" un altre cas paradigmàtic, fa olor a un altre nyap, que com és costum es gira en contra a mig i llarg termini. Tot plegat per a intentar "corregir" provisionalment ( en aquest cas els arbitratges de part ? ) sense anar mai al fons de les qüestions en tot allò que concerneix la prepotència, la supremacia i les trampes espanyoles, en tots els àmbits, per a seguir al capdavall de tot amb una sabata i una espardenya a remolc i submissió d'Espanya. El que hauria d'haver fet fa anys el FC Barcelona en comptes d'intentar "corregir" matusserament les trampes del futbol espanyol, és passar-se directament a la lliga francesa, per exemple, i deixar plantats els espanyols, l'únic llenguatge que "comprenen". La resta no serveix per a res, que no sigui fer el ridícul i caure en els paranys espanyols, els quals sempre son part i jutges, una volta rere una altra. Independència.
  6. Icona del comentari de: Barcelonista a abril 17, 2023 | 15:33
    Barcelonista abril 17, 2023 | 15:33
    Votar i retre "pleitessia" com a mal "menor", donar suport com a president de la lliga de futbol espanyola a un feixista declarat ex membre de FN, ho diu tot de l'esport professional català. Com a la vida real, no tot s'hi val i a mig i llarg termini hom acaba escaldat quan es fan les coses malament de vell antuvi.
  7. Icona del comentari de: ultimomono a abril 17, 2023 | 16:04
    ultimomono abril 17, 2023 | 16:04
    És inútil , els nacionalespanyolistes no donen per més. Són fàcilmant manipulables. Que la premsa acusa sense proves, doncs diuen que el Barça és culpable sense pensar (com per ells ho eren Roselli les desenes d'independentistes que han acabat absolts), quan al final el Barça quedi absolt, diran que han comprat els jutges i així sempre. No es pot reflexionar amb gent que no té cervell.
  8. Icona del comentari de: ton c. a abril 17, 2023 | 16:26
    ton c. abril 17, 2023 | 16:26
    home ja comença a ser hora de que algú assenyali al Madrid com equip receptor de les ajudes del franquisme primer i desprès de la democràcia plena. Només de veure com la premsa espanyola tota va contra el Barça i els periodistes no cal que ho esmentem, és el mes semblant a.........
  9. Icona del comentari de: TV3 venuda, contra el Barça a abril 17, 2023 | 17:07
    TV3 venuda, contra el Barça abril 17, 2023 | 17:07
    TV3 va contra el Barça? A planta baixa fan sortir el Ciro, madrileny total, presenten 4 persones del carrer que parlen malament del Barça i no es creuen Laporta, CAMÀNDOLA és la paraula del dia que vol dir que no t'ho creus... Ostres tenim els sentiments i el país venuts. Qui dóna aquestes ordres? El PSC? ERC?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa