Món Esport
Laporta treu més pit que mai de l’Espai Barça

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha presentat el finançament del projecte de remodelació del Camp Nou i la seva rodalia, que porta el nom d’Espai Barça. Fa pocs dies l’entitat blaugrana va anunciar que havia arribat a un acord amb els inversors per rebre un crèdit de 1.450 milions d’euros, els quals fa un any i mig van ser aprovats en un referèndum extraordinari de socis. Ara, finalment, ja s’han pogut tancar tots els detalls del finançament de l’Espai Barça i Laporta els ha presentat. Ha assegurat que es tracta del “projecte institucional més important de la història del club”.

Laporta s’ha mostrat molt orgullós i satisfet d’haver assolit els objectius que s’havia plantejat la junta directiva ara fa dos anys, quan va guanyar les eleccions, i ha enumerat un gran nombre de directius i treballadors que han permès que es tanqui el finançament del projecte de remodelació del Camp Nou. El president del Barça ha assegurat que el gruix de les obres “començarà aquest estiu”. Laporta ha afirmat que es tracta d’un “somni fet realitat” i que el nou estadi del club serà “el millor de tot el món”.

Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona

També ha posat molt èmfasi en el fet que les obres “no suposaran cap despesa extraordinària per als socis, el projecte no suposarà cap risc per a la gestió esportiva i el model de propietat del club no està en perill”. Destaca aquesta última frase, ja que en les darreres hores han aparegut rumors que indiquen que la junta directiva es podria estar plantejant canviar el sistema de propietat del Barça, però Laporta ha estat molt contundent en aquest sentit: el club continuarà sent dels socis. El que sí que ha reconegut el president és que “anem amb retard amb el nou Palau Blaugrana”, tot i que els 1.450 euros de finançament contemplen la construcció d’aquest pavelló.

Els perfils més tècnics detallen el projecte de l’Espai Barça

Més enllà de Laporta, també han parlat tres figures més: Eduard Romeu, vicepresident econòmic, Maribel Meléndez, directora corporativa, i Manel del Río, director financer. Del primer ha destacat el dard que ha llançat als anteriors presidents Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, els quals ha acusat de no ser prou “valents” i no voler assumir els riscos de la construcció del nou Camp Nou, amb tot el que això suposa. Meléndez ha subratllat l’esforç d’haver “venut la marca Barça” als diferents inversors, mentre que Del Río ha posat l’accent en el dificilíssim context econòmic en el qual s’han hagut de dur a terme les operacions.



Més notícies
Imatge del projecte de l'Espai Barça | Europa Press
El Barça confirma definitivament el finançament per a l’Espai Barça
Notícia: El Barça confirma definitivament el finançament per a l’Espai Barça
Comparteix
Després de mesos de negociació, el club blaugrana fa oficial el finançament per a l'Espai Barça
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Gran esforç de Laporta per evitar sancions esportives pel cas Negreira
Notícia: Gran esforç de Laporta per evitar sancions esportives pel cas Negreira
Comparteix
Després de la roda de premsa i l'Assemblea de LaLiga, el president del Barça ha viatjat a Eslovènia per reunir-se amb Aleksander Ceferin, president de la UEFA
Tebas i Laporta, a l'Assamblea de LaLiga | LaLiga
Tebas manté el to dur contra Laporta pel cas Negreira
Notícia: Tebas manté el to dur contra Laporta pel cas Negreira
Comparteix
El president de LaLiga, després d'escoltar les explicacions del president del Barça, ha assegurat que "no ha convençut"
Joan Laporta, a l'Assemblea de LaLiga | Europa Press
Imatge insòlita entre Tebas i Laporta
Notícia: Imatge insòlita entre Tebas i Laporta
Comparteix
El president del Barça i el de LaLiga s'han saludat de manera amistosa durant l'Assemblea de la LFP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa