Món Esport
El Barça confirma definitivament el finançament per a l’Espai Barça

El Barça tanca de forma oficial el finançament per a l’Espai Barça. Així ho ha confirmat el mateix club, que explica que l’operació s’ha tancat per 1.450 milions d’euros. Per tant, el club fa un pas molt important per poder dur a terme un projecte de gran escala com és la renovació del Camp Nou, i tot el seu voltant, creant una estructura moderna i totalment necessària. Tot i els problemes econòmics actuals, el Barça ha confirmat que ha pogut tancar l’acord “sense garantia patrimonial del Club ni hipoteca de l’Estadi“, una gran notícia per l’entitat.

Tot i que ja ho avançaven fa unes setmanes diferents mitjans, finalment l’acord pel finançament de l’Espai Barça ja és una realitat. Amb això, tot just acabi la temporada actual del primer equip i de les seccions professionals, es procedirà al començament de les obres a càrrec de la constructora turca Limak.

El finançament té diferents trams de retorn “a 5, 7, 9, 20 i 24 anys, i una estructura flexible, que compta amb un període de carència”. L’operació es començarà a retornar “un cop les obres de l’estadi hagin finalitzat, amb els ingressos generats per la mateixa construcció, que està previst que siguin d’uns 247 milions” tal com informa el club blaugrana. Cal recordar que aquest fet obligarà el Barça a traslladar els partits del primer equip masculí a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc durant la pròxima temporada, i mitja de la següent. Estadi que el Barça ja està habilitant per poder disputar els seus partits.

El Barça fa oficial el finançament de l'Espai Barça | FC Barcelona
El Barça fa oficial el finançament de l’Espai Barça | FC Barcelona

Més de 20 inversors i retorn del finançament un cop acabades les obres de l’estadi

Tal com ja era conegut, l’acord de préstec està tancat amb un tipus d’interès del 6%, que era l’objectiu que s’havia marcat la junta directiva actual. Un finançament liderat per les entitats bancàries Goldman Sachs i JP Morgan, a més d’altres empreses que anuncia el club (JLL, Pérez-Llorca, DLA Piper, Key Capital Partners, Legends, IPG 360). El Futbol Club Barcelona defineix aquest projecte com una eina principal per “mantenir el lideratge a l’esport mundial” i també com “un dels pilars de la recuperació econòmica i la viabilitat futura del Club”.



Més notícies
Laporta fa un pas definitiu per a la remodelació del Camp Nou
Notícia: Laporta fa un pas definitiu per a la remodelació del Camp Nou
Comparteix
L'entitat blaugrana ha tancat l'acord de finançament per a la construcció del nou Camp Nou
Carlo Ancelotti, entrenador del Reial Madrid | Europa Press
Polèmiques paraules de l’entrenador del Madrid sobre el Barça
Notícia: Polèmiques paraules de l’entrenador del Madrid sobre el Barça
Comparteix
El tècnic del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, considera que no hi ha distància amb el Barça tot i els onze punts de diferència a la Lliga
Leo Messi, cada vegada més a prop del Barça | Europa Press
Una nova imatge de Messi alimenta els rumors del seu retorn al Barça
Notícia: Una nova imatge de Messi alimenta els rumors del seu retorn al Barça
Comparteix
El jugador ha tornat a Catalunya carregat de maletes i ha fet gestions personals amb la seva família
La graderia del Camp Nou, durant el Barça-Atlètic | Europa Press
Penja una bandera espanyola a la graderia del Camp Nou i surt escaldat
Notícia: Penja una bandera espanyola a la graderia del Camp Nou i surt escaldat
Comparteix
Durant el partit del Barça contra l'Atlètic de Madrid s'han viscut moments de molta tensió entre el públic a causa d'una bandera espanyola amb l'escut matalasser

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa