Món Esport
El malson del ‘fair play’ financer continua atacant el Barça

El Futbol Club Barcelona torna a afrontar el seu malson financer. Després d’un estiu que quedarà recordat, entre altres coses, com l’estiu de les palanques, ara toca arremangar-se novament. Toca tornar a fer espai. És veritat que, com ha deixat clar recentment l’entrenador del primer equip, de cara al mercat hivernal de fitxatges que s’està a punt d’obrir no hi ha la intenció de fer grans moviments en termes d’incorporacions. Però no deixa d’haver-hi una assignatura pendent.

Ara mateix, el Barça està en problemes en matèria del fair play financer, en bona mesura, per la prematura eliminació a la UEFA Champions League. Això ha suposat un forat de 27 milions d’euros. El comiat de Gerard Piqué i la signatura del patrocini amb l’empresa WhiteBIT han alleugerit aquest greuge però, tal com ha indicat el diari Mundo Deportivo, cal generar 30 milions d’euros per deixar d’estar en una situació compromesa.

Ara mateix, el club està en situació d’1-3. És a dir, si volgués fitxar un jugador per un milió d’euros, hauria de vendre un altre per tres, i així successivament. Si el club generés els 30 milions d’euros esmentats, ja podria passar a la fórmula 1-1, i, per tant, podria fitxar per un milió d’euros havent de vendre només pel mateix milió d’euros. En altres paraules, el Barça necessita continuar generant ingressos, ja sigui a partir de vendes de jugadors amb bon mercat o amb noves signatures de patrocinis.

El Barça celebra l'acord de patrocini amb WhiteBIT | FC Barcelona
El Barça celebra l’acord de patrocini amb WhiteBIT | FC Barcelona

Les paraules optimistes de Joan Laporta

No és, però, una situació catastròfica. Com bé ha assenyalat el president, Joan Laporta, en l’entrevista concedida a Barça TV, en matèria de fitxatges, “la feina la vam fer a l’estiu. No hi ha símptomes que s’hagin de fer noves operacions. Ja es va fer la feina i continuarem per aquí. Al contrari. Esperem que jugadors que han estat tocats cobrin protagonisme, com Ansu Fati”.

“Estem bé i confiem a aconseguir els objectius. Tenim equip per, mínim, un parell d’anys amb alguns retocs. Més el que es tregui del planter. No vull donar noms perquè segur que em deixo algú, però tenen una gran qualitat i estan cridats a pujar al primer equip a un parell d’anys”, ha afegit. Si bé l’eliminació a la Champions va ser una gran passa enrere, cal recordar que la xavineta és l’equip líder de la Lliga. També cal recordar que per acabar de competir en la màxima competició continental amb garanties potser cal més que simples retocs, i que si es pretén recuperar Leo Messi, s’ha de treballar.



Més notícies
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El principal argument de Laporta per donar suport a la Superlliga
Notícia: El principal argument de Laporta per donar suport a la Superlliga
Comparteix
El president culer confia que el projecte prosperi sobretot per qüestions econòmiques
Joan Laporta, president del Barça, i Leo Messi, exjugador del mateix | Europa Press
Laporta parla del possible retorn de Messi en el moment més candent
Notícia: Laporta parla del possible retorn de Messi en el moment més candent
Comparteix
Malgrat les informacions de la premsa francesa que apunten que l'argentí renovarà amb el PSG, el president culer somia amb el seu retorn
L'Estadi Olímpic Lluís Companys, en arxiu | Wikimedia
El Barça, preocupat per haver de jugar a Montjuïc, busca solucions
Notícia: El Barça, preocupat per haver de jugar a Montjuïc, busca solucions
Comparteix
El club blaugrana ha iniciat ja les obres d'adequació de l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Gavi i Marcos Alonso, durant un partit | Europa Press
El Barça preveu quatre moviments importants a la plantilla els pròxims dies
Notícia: El Barça preveu quatre moviments importants a la plantilla els pròxims dies
Comparteix
El club blaugrana vol renovar els contractes de Balde i Marcos Alonso i actualitzar els de Gavi i Araujo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa