Món Esport
El principal argument de Laporta per donar suport a la Superlliga

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha parlat de la Superlliga en l’entrevista que ha concedit al canal de televisió oficial del club, Barça TV. El dirigent ha tornat a defensar el projecte, després dels últims revessos que ha patit, ha donat arguments per donar-li suport, i s’ha mostrat optimista de cara al futur.

El dirigent ha explicat que “apostem per ella perquè cal reformar el funcionament del futbol europeu. La Premier League passarà de 5.000 milions [d’ingressos] a 7.000 milions. En canvi, LaLiga passarà de 2.000 a 1.700. Això fa que costi més competir. Nosaltres competim perquè tenim una força i una història, però ells tenen cada vegada més recursos. Això ha de canviar”.

A continuació, ha fet una vista cap al futur, ben optimista: “A la primavera es pronunciarà Luxemburg i espero que sigui a favor dels clubs i la lliure competència europea. Estem treballant per canviar el model de governança. Estem veient que els que menys rèdit traiem som els clubs. I això no pot ser. Els clubs som els que paguem això. Crec que això tindrà una importància similar a la llei Bosman en el seu moment”.

Laporta ha fet una comparació contundent, ja que la llei Bosman va canviar totalment el món del futbol. I així ho ha explicat: “Això no significa que els jugadors no seguiran tenint una feina molt ben retribuïda, però ara els clubs també necessitem aquest suport. La UEFA hauria d’estar en aquesta taula de governança amb nosaltres. Si no és així, podríem trobar-nos que vingués un país de fora de la Unió Europea a organitzar un torneig. El futbol ho necessita”.

Bernd Reichard, CEO de la Superlliga, amb Joan Laporta i Florentino Pérez | Europa Press
Bernd Reichard, CEO de la Superlliga, amb Joan Laporta i Florentino Pérez | Europa Press

La Superlliga està en hores baixes

Cal recordar els revessos esmentats que ha patit últimament la Superlliga. Fa uns dies, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va emetre un comunicat en el qual va donar la raó a la UEFA i a la FIFA. En un text, el tribunal va expressar que no creu que les dues associacions hagin abusat del seu poder en les seves amenaces de càstig als clubs impulsors de la Superlliga, tal com aquesta havia expressat.

Arran d’això, la Superlliga es va pronunciar. La seva societat promotora, A22 Sports, va expressar, en una piulada, que “seguim treballant per reformar el futbol europeu i millorar la competició, sostenibilitat i governança. Estem parlant amb molts clubs de deu països europeus que comparteixen la nostra visió dels reptes als quals s’enfronta aquest esport. No podem quedar-nos aturats”.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça, i Leo Messi, exjugador del mateix | Europa Press
Laporta parla del possible retorn de Messi en el moment més candent
Notícia: Laporta parla del possible retorn de Messi en el moment més candent
Comparteix
Malgrat les informacions de la premsa francesa que apunten que l'argentí renovarà amb el PSG, el president culer somia amb el seu retorn
Florentino Pérez i Joan Laporta, presidents del Madrid i del Barça | Europa Press
La Superlliga de Laporta i Florentino queda greument ferida
Notícia: La Superlliga de Laporta i Florentino queda greument ferida
Comparteix
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha donat la raó a la UEFA i a la FIFA
Florentino Pérez i Joan Laporta, esmorzant junts en el marc de la conferència Nova Economia Fòrum | Europa Press
La Superlliga contraataca i respon el Tribunal de Justícia europeu
Notícia: La Superlliga contraataca i respon el Tribunal de Justícia europeu
Comparteix
La institució havia donat la raó a la UEFA i a la FIFA, deixant el projecte de Florentino Pérez i Joan Laporta ferit
Javier Tebas, president de La Lliga | Europa Press
Tebas torna a burlar-se de la Superlliga amb una piulada surrealista
Notícia: Tebas torna a burlar-se de la Superlliga amb una piulada surrealista
Comparteix
El president de LaLiga s'ha mofat per Twitter del projecte de la Superlliga després que el TJUE donés la raó a la FIFA i la UEFA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa