Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha parlat de la Superlliga en l’entrevista que ha concedit al canal de televisió oficial del club, Barça TV. El dirigent ha tornat a defensar el projecte, després dels últims revessos que ha patit, ha donat arguments per donar-li suport, i s’ha mostrat optimista de cara al futur.
El dirigent ha explicat que “apostem per ella perquè cal reformar el funcionament del futbol europeu. La Premier League passarà de 5.000 milions [d’ingressos] a 7.000 milions. En canvi, LaLiga passarà de 2.000 a 1.700. Això fa que costi més competir. Nosaltres competim perquè tenim una força i una història, però ells tenen cada vegada més recursos. Això ha de canviar”.
A continuació, ha fet una vista cap al futur, ben optimista: “A la primavera es pronunciarà Luxemburg i espero que sigui a favor dels clubs i la lliure competència europea. Estem treballant per canviar el model de governança. Estem veient que els que menys rèdit traiem som els clubs. I això no pot ser. Els clubs som els que paguem això. Crec que això tindrà una importància similar a la llei Bosman en el seu moment”.
Laporta ha fet una comparació contundent, ja que la llei Bosman va canviar totalment el món del futbol. I així ho ha explicat: “Això no significa que els jugadors no seguiran tenint una feina molt ben retribuïda, però ara els clubs també necessitem aquest suport. La UEFA hauria d’estar en aquesta taula de governança amb nosaltres. Si no és així, podríem trobar-nos que vingués un país de fora de la Unió Europea a organitzar un torneig. El futbol ho necessita”.

La Superlliga està en hores baixes
Cal recordar els revessos esmentats que ha patit últimament la Superlliga. Fa uns dies, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va emetre un comunicat en el qual va donar la raó a la UEFA i a la FIFA. En un text, el tribunal va expressar que no creu que les dues associacions hagin abusat del seu poder en les seves amenaces de càstig als clubs impulsors de la Superlliga, tal com aquesta havia expressat.
Arran d’això, la Superlliga es va pronunciar. La seva societat promotora, A22 Sports, va expressar, en una piulada, que “seguim treballant per reformar el futbol europeu i millorar la competició, sostenibilitat i governança. Estem parlant amb molts clubs de deu països europeus que comparteixen la nostra visió dels reptes als quals s’enfronta aquest esport. No podem quedar-nos aturats”.