Món Esport
Comunicat oficial del Barça per desmentir una informació de la premsa

El Futbol Club Barcelona ha emès un comunicat aquest dilluns als seus canals oficials, per desmentir una informació que ha sortit a la premsa. Concretament, el mitjà espanyol El Confidencial havia publicat una notícia desacreditant la concessió de les obres del Camp Nou a l’empresa Limak Constructions, expressant que “Joan Laporta es va saltar les normes”, i el mateix club culer n’ha sortit al pas.

En el comunicat, s’ha anat pas per pas. En primer lloc, el Barça s’ha referit a l’afirmació d’El Confidencial que diu que “el contracte de licitació impedia que una empresa com Limak pogués presentar-se”. Doncs bé, s’ha desmentit això expressant que “en cap cas existeix un contracte de licitació com a tal, sinó que dins del procediment de licitació hi ha una fase de prequalificació i una altra fase d’enviament del plec de condicions”, que “permet totes les empreses que han participat presentar-se a la licitació. En aquest plec no s’estableix com a requisit per poder ser empresa adjudicatària que s’hagi d’haver construït un camp de futbol de més de 40.000 seients ni dues construccions referents a Espanya”.

Sobre la frase d’El Confidencial que diu que “Laporta va atorgar les obres del Camp Nou a Limak saltant-se les pròpies normes del plec de condicions amb les quals el Barça havia començat la licitació”, el club ho ha desmentit recalcant que “no ha estat incomplert ja que vincula la nova licitació, que és el de la data de l’1 de setembre de 2022”.

Pla del nou Camp Nou i del nou Palau Blaugrana | FC Barcelona
Pla del nou Camp Nou i del nou Palau Blaugrana | FC Barcelona

“El procés quedava posposat fins després de les eleccions”

Sobre l’afirmació del mitjà “amb el criteri d’admissió marcat en el procés de precalificació d’empreses que va establir el club, no és que Limak pogués guanyar, és que no podia ni presentar-se”, el Barça ha manifestat que “la prequalificació a la qual fa referència es basa en documents de l’any 2017 que formaven part d’una licitació de la construcció del camp amb el Projecte antic, de l’anterior Junta Directiva”, que ja s’havia comunicat que “el procés quedava posposat fins després de les eleccions per escollir una nova Junta Directiva”, i que “d’acord amb els requisits finals de prequalificació establerts al plec de condicions de la data 1 de setembre de 2022, totes les empreses participants a la licitació eren aptes per participar-hi”.

Finalment, el Barça ha reproduït una frase d’El Confidencial en la qual s’afirma que “aquest incompliment flagrant dificultarà la llicència d’obres de l’Ajuntament de Barcelona per a una infraestructura clau per a la ciutat, segons fonts del sector de la construcció consultades”. Doncs bé, l’entitat catalana ha expressat que “el tràmit d’obtenció de llicència d’obres amb l’Ajuntament de Barcelona és totalment independent del procés d’adjudicació de l’empresa que realitzarà la construcció. En cap cas està en risc la llicència d’obres perquè el titular d’aquesta és el FC Barcelona com a promotor de les obres, no l’empresa constructora”.



Més notícies
Les jugadores del Barça, amb les medalles de campiones | FC Barcelona
Denuncien la RFEF pel menyspreu a les jugadores del Barça
Notícia: Denuncien la RFEF pel menyspreu a les jugadores del Barça
Comparteix
L'AFE s'ha queixat formalment pel tracte que van rebre les finalistes de la Supercopa
Lewandowski parla amb Gil Manzano després de l'expulsió | FC Barcelona
Nova polèmica per la designació de l’àrbitre del pròxim partit del Barça
Notícia: Nova polèmica per la designació de l’àrbitre del pròxim partit del Barça
Comparteix
Gil Manzano dirigirà el duel de Copa contra la Reial Societat després d'haver expulsat Lewandowski
La Copa ACB, a la platja de Badalona | Europa Press
El Barça i la Penya ja coneixen els rivals a batre per guanyar la Copa
Notícia: El Barça i la Penya ja coneixen els rivals a batre per guanyar la Copa
Comparteix
Hi podria haver un clàssic a les semifinals i un derbi a la final
Aitana Bonmatí, amb la medalla de campiona de la Supercopa | FC Barcelona
La vergonyosa entrega de medalles al Barça femení escandalitza els culers
Notícia: La vergonyosa entrega de medalles al Barça femení escandalitza els culers
Comparteix
Les jugadores han hagut d'anar a recollir les medalles de campiones de la Supercopa a una taula

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa