Món Esport
El Barça dona detalls rellevants del nou Camp Nou, que ja té constructora

Després d’un diumenge intens en termes esportius, aquest dilluns el Futbol Club Barcelona ha donat una passa de gegant pel que fa a la construcció del nou Camp Nou. Durant la tarda, la seva junta directiva ha aprovat per unanimitat que atorgarà la responsabilitat de les obres a una empresa turca anomenada Limak Construction. I, durant el vespre, la vicepresidenta del club, Elena Fort, n’ha donat les claus i ha anunciat la data en la qual s’hauran acabat les obres.

En primer lloc, en una roda de premsa celebrada en les instal·lacions de l’estadi culer, Fort ha reafirmat que el primer equip masculí passarà la temporada 2023/2024 a l’Estadi Olímpic Lluis Companys. Com ha quedat clar durant els últims mesos, durant aquell any s’aprofitarà per dur a terme el gruix principal de les obres del nou Camp Nou. I és que la intenció és tornar al Camp Nou “abans del 29 de novembre de 2024, data del cent-vint-i-cinquè aniversari”.

Per tant, si tot anés bé, el Barça masculí tornaria al Camp Nou en aquell moment, per celebrar l’efemèride. Però les obres continuarien: “El gruix de les obres estarà acabat i quedaran qüestions que es poden compatibilitzar” amb els partits de futbol i altres esdeveniments, ha apuntat Fort. Aquesta compatibilització es donarà, doncs, des de 2024 fins a 2026. I serà l’any 2026 quan està previst que acabin les obres, com ha informat Fort. També ha recalcat que tot plegat tindrà un cost màxim de 900 milions d’euros, i que el nou Palau Blaugrana encara no està adjudicat a cap empresa.

Pla del nou Camp Nou i del nou Palau Blaugrana | FC Barcelona
Pla del nou Camp Nou i del nou Palau Blaugrana | FC Barcelona

Els mèrits de la poc coneguda Limak Construction

D’altra banda, resulta interessant la valoració que ha fet la vicepresidenta sobre Limak Construction. Fort ha reconegut que no és una empresa gaire coneguda i, preguntada pels mèrits de la constructora, ha expressat que “es tenen moltes qüestions. L’estadi és una obra d’enginyeria, important, i tenir experiències en estadis no sempre és un requisit. Limak ha construït l’aeroport més important del món: l’aeroport d’Istanbul. Garanteix completar una obra de complexitat, com és la de remodelar el Camp Nou. Ha treballat i treballa amb empreses importants”.

Abans d’atorgar la construcció a Limak Construction, el club, en primera instància, va obrir un procés per rebre propostes (la xifra de les quals Fort no ha volgut revelar), i, a continuació, les va avaluar tenint en compte diferents paràmetres. Al final, Limak Construction ha rebut la major puntuació, i ha rebut la unanimitat de la junta directiva blaugrana.



Més notícies
La nova façana del Spotify Camp Nou | FC Barcelona
El Barça accelera les obres del nou Camp Nou i l’Espai Barça
Notícia: El Barça accelera les obres del nou Camp Nou i l’Espai Barça
Comparteix
El club aprofitarà l'aturada del Mundial per enderrocar una part de la tercera graderia
Joan Laporta, durant un acte de presentació | Europa Press
Joan Laporta defensa la Superlliga i anuncia Spotify en català
Notícia: Joan Laporta defensa la Superlliga i anuncia Spotify en català
Comparteix
El president del Barça ha deixat clar que el club creu "fermament" en la Superlliga europea i ha criticat obertament la Lliga i la UEFA
Imatge promocional de l'acord del Barça amb Spotify | FC Barcelona
El contracte del Barça amb Spotify amaga xifres molt sorprenents
Notícia: El contracte del Barça amb Spotify amaga xifres molt sorprenents
Comparteix
En un inici es parlava d'un total de 280 milions, però aquest número s'engreixa molt en el futur
Prototip de la façana del Spotify Camp Nou | FC Barcelona
El Barça fa oficial l’acord de patrocini amb Spotify
Notícia: El Barça fa oficial l’acord de patrocini amb Spotify
Comparteix
L'empresa sueca de música patrocinarà les samarretes dels dos primers equips de futbol i el Camp Nou

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 10, 2023 | 07:58
    Ricard gener 10, 2023 | 07:58
    S'hauria de conèixer les ofertes presentades. Però jo preveig una execució d'obra duríssima a efectes de costos i terminis, que es superaran respecte a allò previst. Inevitable.
  2. Icona del comentari de: Joan de Canyamars a gener 10, 2023 | 17:42
    Joan de Canyamars gener 10, 2023 | 17:42
    Això del augment de costos, es una pràctica molt espanyola, sobretot al sector públic. Hem de confiar que no sigui el cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa