Món Esport
El Barça torna a desmentir una informació de la premsa espanyola
  • CA

El Futbol Club Barcelona ha emès un comunicat a la seva pàgina web per desmentir, un altre cop, una informació que un mitjà de comunicació espanyol, El Confidencial, ha publicat sobre la concessió de la construcció del Camp Nou del club a l’empresa turca Limak Construction. En aquesta ocasió, l’entitat catalana s’ha referit a un article publicat aquest mateix dilluns, amb el títol “La junta del Barça mai va aprovar el plec que va donar entrada a Limak a l’obra del Camp Nou”.

Com ja va fer en l’anterior cas en el qual es va desmentir un article d’El Confidencial, el Barça ha anat fragment per fragment. En primer lloc, ha desmentit el següent text: “El FC Barcelona va optar perquè el plec de l’1 de setembre del 2022 que va donar entrada al gegant turc de la construcció Limak a la reforma del Camp Nou, rebaixant de manera considerable les condicions per licitar per l’obra, no s’aprovés per la junta, segons han confirmat fonts internes del club blaugrana”.

S’ha indicat que això és fals, ja que “el paper de la Junta Directiva en els processos de licitació se circumscriu a aprovar l’objecte i l’import/s, i en alguns casos qüestions relatives als timings o calendari en què s’ha de prestar el bé o servei objecte de la licitació esmentada. Els criteris pels quals es formalitzen al plec de condicions de les licitacions del Club responen a qüestions tècniques quantitatives, qualitatives o de mercat, essent plasmades aquestes particularitats en el text que realitza conjuntament l’Àrea de Compres del Club amb l’Àrea o departament involucrat en el projecte que requereix el procés de licitació”.

Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press

Sobre la “doble via d’aprovació de les empreses participants”

El següent fragment desmentit ha estat el següent: “El nou plec consolidava una doble via: per una banda, FCC i Comsa, i l’UTE d’Acciona i Ferrovial, que havien passat la prequalificació del 2017 i que els obligava a haver construït com a mínim un estadi d’almenys 45.000 places als darrers 10 anys, a més de dos edificis a Espanya amb un pressupost mínim de 150 milions; i, de l’altra, la turca Limak per a la qual es creava la denominació d’“empresa convidada”, exempta d’aquests requeriments”.

Sobre això, el club dirigit per Joan Laporta ha expressat que “en cap cas s’ha consolidat una doble via d’aprovació de les empreses participants ni tampoc no ha quedat cap exempta de complir amb els requisits exigits pel FC Barcelona per poder participar a la licitació en virtut del plec del 2022. Durant el procés de licitació del 2022 s’ha revisat la documentació de totes les empreses participants; hem sol·licitat a les empreses esmentades l’actualització de part de la documentació aportada en virtut del plec del 2017, així com s’ha realitzat una nova avaluació de la solvència financera de totes les empreses participants”.

Sobre la transparència del procés

A continuació, el Barça ha citat i desmentit la següent part escrita per El Confidencial: “Segons va avançar El Mundo Deportivo, la vicepresidenta Elena Fort ha rebut un correu electrònic del soci Ricard Faura en nom de cinc col·lectius que exigeixen al club més transparència sobre el projecte en nom de cinc agrupacions d’opinió”.

A això s’ha contestat que “la Junta Directiva del FC Barcelona va mantenir el ple compromís a mantenir constantment informats tots els socis i socis sobre les diferents fases del projecte Espai Barça, havent assumit el compromís de reforçar tots els canals de comunicació oficials del Club per tal de garantir la màxima transparència en tot el procés“.

Finalment, el Barça ha deixat clar que l’empresari Jaume Llopis mai ha format part de la junta directiva, després que el diari hagi escrit, entre altres coses, que “a l’agost d’aquell any, la segona baixa va ser Jaume Llopis, que va dimitir de la junta”, i ha indicat que l’empresari José Elías no va deixar la Comissió d’Espai Barça el febrer de 2022, sinó el novembre de 2021.

El Barça prendrà “mesures legals per defensar-se d’aquests improcedents atacs”

Al final, s’ha conclòs tot plegat “lamentant que El Confidencial insisteixi a intentar desacreditar el procés de licitació dut a terme pel FC Barcelona en el procés d’adjudicació de les obres de l’Espai Barça sobre la base d’informacions del tot falses i que, fins ara, ja han merescut la tramesa de dues sol·licituds de rectificació”. Finalment, s’ha avisat que el club prendrà “les mesures legals oportunes per defensar-se d’aquests injustificats i improcedents atacs”.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Comunicat oficial del Barça per desmentir una informació de la premsa
Notícia: Comunicat oficial del Barça per desmentir una informació de la premsa
Comparteix
El Confidencial ha acusat Laporta de "saltar-se les normes del Barça per donar les obres del Camp Nou a Limak"
El Camp Nou, estadi del Barça | FC Barcelona
El Barça dona detalls rellevants del nou Camp Nou, que ja té constructora
Notícia: El Barça dona detalls rellevants del nou Camp Nou, que ja té constructora
Comparteix
L'empresa turca Limak Construction s'encarregarà de fer les obres, i està previst que les completi l'any 2026
Aficionats de l'Eintracht de Frankfurt, en el Camp Nou | Europa Press
L’estratègia del Barça per evitar un altre ‘cas Eintracht’ al Camp Nou
Notícia: L’estratègia del Barça per evitar un altre ‘cas Eintracht’ al Camp Nou
Comparteix
L'anada de l'eliminatòria contra el Manchester United ha estat declarada d'alt risc, i el club treballa per evitar-hi incidents
El Camp Nou, casa del Futbol Club Barcelona | Europa Press
La final de la Kings League de Piqué es jugarà al Camp Nou
Notícia: La final de la Kings League de Piqué es jugarà al Camp Nou
Comparteix
Joan Laporta ha anunciat que cedirà l'estadi el dia 26 de març, que coincideix amb l'aturada de seleccions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Victor a febrer 06, 2023 | 23:13
    Victor febrer 06, 2023 | 23:13
    El Confidencial és el portaveu de les constructores espanyoles que no han estat escollides Per això publica el que publica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa