Món Esport
El Barça confia a fer caixa amb dos defenses

Després d’explicar els capítols d’incorporacions que el Futbol Club Barcelona està escrivint i publicarà l’estiu vinent, cal tenir en compte el necessari perquè aquestes es produeixen. D’igual forma que als autobusos, el Barça té un aforament limitat. No només han de marxar jugadors per una possible manca de minuts. També ho han de fer per dos motius econòmics: per alliberar la massa salarial del club, actualment molt al límit de les seves possibilitats, i per fer caixa.

Si bé tres dels probablement quatre fitxatges que abordarà la secretaria tècnica els mesos vinents no costaran cap euro, el club necessita estalviar de valent per convèncer Erling Haaland amb un bon contracte i per pagar el seu traspàs. Llavors, més enllà del patrocini que el Barça signarà amb Spotify, calen més ingressos. I molts d’aquests provindran de vendes de futbolistes que no han acabat de comptar per a Xavi Hernández, entrenador blaugrana.

Clement Lenglet

El primer és Clement Lenglet. El francès ha jugat set dels 16 partits amb Xavi en els quals ha estat disponible (se n’ha perdut, a més, sis per qüestions físiques). Sí, és un bon bagatge, tenint en compte el gran estat de forma d’enguany de Gerard Piqué i Ronald Araujo. Tot i això, Lenglet ha sortit beneficiat del fet que Araujo hagués actuat, en diverses ocasions, com a lateral dret (quan Dani Alves encara no estava inscrit, i davant la falta de confiança en Sergiño Dest).

Tenint en compte que la temporada vinent arribarà Andreas Christensen, la participació de Lenglet quedaria minvada. A més, el Newcastle estaria interessat a fitxar-lo. Cal recordar que Lenglet encara és jove (té 26 anys), i és un habitual a les convocatòries de la selecció francesa.

Sergiño Dest

D’altra banda, el Barça pretén fer caixa amb l’esmentat Sergiño Dest. Malgrat que ha tingut diversos bons partits, l’estatunidenc no ha complert les expectatives que va aixecar el seu fitxatge fa dos estius. És cert que encara és molt jove (té només 21 anys), però Xavi no acaba de confiar en ell, en detriment de l’esmentat Araujo i, ara, de Dani Alves. I, tenint en compte l’arribada de César Azpilicueta, l’exfutbolista de l’Ajax també quedaria relegat en un segon o fins i tot tercer pla.

Darrerament la seva participació ha augmentat substancialment, ja que Dani Alves no ha estat inscrit a l’Europa League, i tant el brasiler com Jordi Alba han estat sancionats, en diferents partits, a la Lliga. Dest interessaria, entre altres equips, a l’AS Mónaco.

Segons Transfermarkt, el valor de mercat de Lenglet és de 14 milions d’euros, mentre que el de Dest és de 18 milions d’euros. Els dos sumats són 32 milions d’euros. Però tenint en compte que es negociarà amb equips amb un fort potencial econòmic (tant el Newcastle com el Mónaco compleixen amb aquesta característica), el Barça espera treure més, i arribar, entre totes dues vendes, als 50 milions d’euros en ingressos (i, òbviament, això implicaria estalviar-se dos sous).



Més notícies
Jordi Cruyff, pròxim secretari tècnic del Barça | Europa Press
La nova funció de Jordi Cruyff al Barça
Notícia: La nova funció de Jordi Cruyff al Barça
Comparteix
La junta de Laporta premia el neerlandès amb el càrrec que anteriorment van tenir Zubizarreta o Begiristain
Erling Haaland, davanter del Borussia Dortmund | Europa Press
El Barça buscarà tornar a ser gran amb quatre fitxatges de prestigi
Notícia: El Barça buscarà tornar a ser gran amb quatre fitxatges de prestigi
Comparteix
La junta de Laporta fitxarà dos defenses contrastats i un migcampista polivalent i golejador, i lluitarà per Haaland

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa