Món Esport
La nova funció de Jordi Cruyff al Barça
  • CA

Les coses van sobre rodes al Futbol Club Barcelona. Quan s’ha complert el primer any de mandat de la junta directiva de Joan Laporta, en la segona etapa al capdavant del club per part del president, la majoria de seccions esportives i equips brillen en les seves competicions. Un d’aquests és el que mou més masses. El Barça de Xavi Hernández ha guanyat sis dels darrers vuit partits, amb 22 gols a favor i nou en contra, i havent cedit, a més, dos empats. Grans sensacions a la gespa… i grans sensacions a les oficines.

Una de les persones que millors resultats està oferint és Jordi Cruyff. L’actual director de l’scouting internacional del club blaugrana està satisfent les expectatives de la junta directiva. Valoren la feina que va fer en el darrer mercat de fitxatges hivernal, amb les incorporacions de Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traoré i Pierre-Emerick Aubameyang, i la labor de Cruyff en les renovacions fetes o en curs de peces clau com Pedri González, Ansu Fati, Gavi o Ronald Araujo.

Jordi Cruyff i Joan Laporta, durant la presentació de Pierre-Emerick Aubameyang | Europa Press

Tant és així, que la junta de Laporta nomenarà Cruyff com a secretari tècnic del Barça la temporada vinent. D’aquesta manera, el neerlandès tindrà més responsabilitat en la constant confecció de la plantilla amb Mateu Alemany, director de futbol, i Xavi Hernández, tècnic del primer equip masculí. Jordi Cruyff tindrà, doncs, el càrrec que anteriorment han tingut Éric Abidal, Andoni Zubizarreta, Robert Fernández, Pep Segura o Txiki Begiristain.

Cruyff ja va tenir un càrrec similar a l’AEK de Larnaca xipriota i al Maccabi de Tel Aviv israelià. La seva tasca en aquest segon va permetre l’equip d’Orient Mitjà guanyar tres lligues domèstiques després d’estar una dècada sense aconseguir guanyar ni tan sols una, així com fer un bon paper en l’Europa League de la temporada 2013/2014, aconseguint passar la fase de grups, o retornar, deu anys després, l’equip a una fase de grups de la Champions (la temporada 2015/2016).

Més enllà d’aquestes experiències, la carrera de Jordi Cruyff també destaca per les seves etapes, com a futbolista, al Barça, entre l’any 1993 i el 1996, el Manchester United, entre el 1996 i el 1998, o l’Alabès, entre el 2000 i el 2003, i amb el qual va ser importantíssim, marcant en les acaballes del temps reglamentari de la històrica final de Copa de la UEFA contra el Liverpool el 4-4 provisional (finalment, en la pròrroga, els anglesos s’hi van imposar per 5-4). Cruyff, a més, ha sigut l’entrenador del Maccabi esmentat, i del Chongqing Lifan i el Shenzhen FC xinesos.



Més notícies
Erling Haaland, davanter del Borussia Dortmund | Europa Press
El Barça buscarà tornar a ser gran amb quatre fitxatges de prestigi
Notícia: El Barça buscarà tornar a ser gran amb quatre fitxatges de prestigi
Comparteix
La junta de Laporta fitxarà dos defenses contrastats i un migcampista polivalent i golejador, i lluitarà per Haaland
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
El Barça, a un pas de tancar un acord amb CVC per 270 milions d’euros
Notícia: El Barça, a un pas de tancar un acord amb CVC per 270 milions d’euros
Comparteix
Les condicions del pacte inicial que s'havia plantejat han canviat radicalment

Comentaris

  1. Icona del comentari de: David a març 08, 2022 | 21:36
    David març 08, 2022 | 21:36
    Farà de professor de català a La Masia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa