El Barça es manté ferm tot i patir un ensurt (0-3)

El Barça no té rival a la Lliga Iberdrola. Les blaugranes tard o d’hora es proclamaran campiones, ja que la seva distància respecte al segon classificat, la Reial Societat, és de 22 punts. L’únic que queda per saber és si les culers aconseguiran seguir comptant tots els seus partits com a victòries fins al final del curs. De moment, l’equip de Jonatan Giráldez ha guanyat els 22 partits que ha disputat a la Lliga. La seva última víctima ha estat l’Athletic Club, a qui han guanyat per 0-3. Marta Torrejón, Oshoala i Mariona han estat les golejadores del matx. La notícia negativa d’aquest enfrontament ha estat la lesió d’Irene Paredes.

L’Athletic ha sorprès el Barça dominant els deu primers minuts del partit, però les blaugranes han trigat poc a obtenir el control del duel. Les culers han disposat d’una triple ocasió al minut quinze. Alexia ha rematat dues vegades i Paredes una altra després d’una mala sortida de la Quiñones, però la defensa basca ha impedit que s’obrís el marcador. La portera local ha compensat el seu error poc després amb una gran aturada a una rematada d’Oshoala. El refús li ha caigut a Jenni Hermoso en boca de gol, però Ohane ha desviat el xut de la davantera sobre la línia de gol.

La pitjor notícia per al Barça ha arribat al minut 35, quan Irene Paredes s’ha vist obligada a abandonar el terreny de joc per uns problemes musculars i Pereira ha hagut de substituir-la. El Barça s’ha refet d’aquest cop amb un gol just abans del descans. Alexia ha fet una magistral passada picada per a Oshoala, que no ha aconseguit superar Quiñones en l’un contra un. Marta Torrejón ha caçat el refús i ha obert el marcador amb la porteria buida.

El Barça ha fet el segon gol només començar la segona meitat per mitjà d’Oshoala. La nigeriana ha culminat una gran jugada col·lectiva on també han participat Mariona, Martens i Marta Torrejón. Pocs minuts després, dues d’aquestes jugadores també han fabricat el tercer gol de l’equip de Jonatan Giráldez. Mariona ha rematat al fons de la xarxa una pilota centrada per Martens per deixar el partit totalment sentenciat.