El Barça remunta a l’infern de Badalona i jugarà la final contra el Madrid

Després que el Futbol Club Barcelona de bàsquet es tornés a posar per davant en una eliminatòria que s’ha complicat pels de Saras Jasikevicius, ja que ha hagut de gestionar dos partits decisius a una de les pistes on l’afició s’encén més de tota la competició, han aconseguit treure dues victòries molt ajustades que han permès als blaugranes passar a la final dels Playoff, on ja esperava el Reial Madrid després de superar el seu encreuament per tres victòries a zero contra el Baskonia del País Basc.

I és que el derbi català ha estat d’aquells partits que es resolen per petits detalls (60-63), on una errada podria haver forçat la resolució de l’eliminatòria al Palau Blaugrana en un xoc a cara o creu entre els equips catalans per veure qui s’enfrontaria al Reial Madrid a la final de l’ACB. La intensitat s’ha fet notar de manera constant a l’Olímpic, que no ha deixat d’animar als verd-i-negres en cap moment per tal d’intentar fer una gesta èpica i remuntar un encreuament complicat contra l’equip que ha fet una millor fase regular de tota la competició.

La crònica del Penya-Barça

Si bé hem vist dos equips que durant tota l’eliminatòria s’han jugat les garrofes per assolir un objectiu com és el d’arribar a una final de lliga, el quart partit a l’Olímpic ha donat oportunitat a tots dos equips. La primera meitat del partit ha estat dominada, en el seu conjunt, pels locals, ja que els badalonins han sortit per totes contra un Barça que ha vist com perdia per nou punts al descans i amb una pèssima anotació per part dels blaugranes que només han completat dinou punts en vint minuts. En canvi, la Penya ha començat fent molt bones defenses i amb un fantàstic Joel Parra que ha liderat als de Carles Duran amb 8 punts i 2 rebots defensius a la mitja part, que han estat decisius per marxar als vestidors amb un avantatge respecte a un Barça que ha patit per trobar cistelles fàcils.

No obstant això, la segona part del partit ha suposat un canvi de guió pel Barça, que ha augmentat el seu ritme anotador al tercer quart, on vint-i-un punts pels blaugranes han estat suficients per a tancar el quart per davant. Cory Higgins, amb vuit punts, i Nikola Mirotic, amb set punts, han estat els culpables d’encendre encara més un Olímpic que ha vist com l’avantatge de nou punts es reduïa cada cop més i més fis veure’s per darrere en el marcador.

El darrer quart del Penya-Barça

El partit ha acabat amb el joc més vistós possible pels espectadors, ja que s’ha pogut gaudir d’un bàsquet molt ofensiu que ha trencat amb la dinàmica que s’ha anat veient la resta dels quarts. El Barça ha colpejat primer i ha anat mantenint una petita diferència d’entre cinc i vuit punts amb la Penya, que ha anat retallant cada cop més el resultat, però que li ha faltat algun minut més per tal de tancar el partit amb una victòria.