Món Esport
El ciclisme espanyol també torna a Barcelona
  • CA

Barcelona obrirà l’edició de 2023 de la Vuelta a Espanya. Ho farà 61 anys després de l’últim cop, quan la Vuelta va iniciar la seva edició a la capital catalana l’any 1962. A més, tornarà a fer-hi escala 11 anys després, quan els ciclistes participants l’any 2012 van recórrer Montjuïc. La competició encetarà el 19 d’agost, tot i que prèviament els corredors ja duran tres dies entrenant a la ciutat.

Avui han presentat l’acord al Museu Olímpic de la ciutat Jaume Collboni, tinent d’Alcaldia de Barcelona, i Javier Guillén, director general de La Vuelta. I Collboni ha manifestat el seu desig perquè “la carrera passi pels llocs més icònics de la ciutat, però sense oblidar-nos tampoc dels barris”.

Mentrestant, Guillén ha recordat als barcelonins i les barcelonines que “la gran sortida és un esdeveniment dins de l’esdeveniment per tot el que comporta: la presentació del recorregut, l’spot de promoció de la prova en escenaris barcelonins i la presentació d’equips abans de la primera etapa. Serà una gran festa del ciclisme, amb la particularitat que els corredors passaran per la porta de casa sense haver de pagar una entrada”.

L’edició en qüestió, que serà la número 78, començarà el 19 d’agost de 2023 i ho farà amb un recorregut contrarellotge per les grans avingudes de la ciutat. El dia següent, els ciclistes hi realitzaran una segona etapa en línia. Hi haurà 23 equips participants, que englobaran 184 corredors. Entre aquests, hi podrien estar el balear Enric Mas i el sabadellenc David de la Cruz, segon i setè respectivament a la classificació general de la darrera edició disputada.

Abans, però, tocarà veure l’edició d’enguany. Aquesta encetarà el 19 d’agost d’enguany a la ciutat neerlandesa dUtrecht. Tindrà 21 etapes, amb una distància total de 3.280,5 quilòmetres i, un cop deixats enrere els Països Baixos, passarà pel País Basc, Castella i Lleó, la Comunitat de Múrcia, Andalusia i Extremadura; i acabarà a la Comunitat Madrilenya.



Més notícies
Primoz Roglic es proclama vencedor de la Vuelta
Notícia: Primoz Roglic es proclama vencedor de la Vuelta
Comparteix
El ciclista eslovè guanya la ronda espanyola per segona vegada consecutiva i deixa Richard Carapaz en una meritòria segona posició
Els jugadors del Barça parlen amb l'àrbitre | Europa Press
El gran assenyalat del mal partit del Barça contra l’Alabès
Notícia: El gran assenyalat del mal partit del Barça contra l’Alabès
Comparteix
Sergiño Dest no ha aprofitat la seva oportunitat i ha donat arguments a Xavi per apostar per Alves

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa