Món Esport
Primoz Roglic es proclama vencedor de la Vuelta
  • CA

El ciclista eslovè Primoz Roglic s’ha proclamat vencedor de la Vuelta a Espanya després de la darrera etapa a la ciutat de Madrid. Ja es considerava Roglic el guanyador virtual de la ronda estatal després d’haver aconseguit mantenir el lideratge en la penúltima etapa, però el seu triomf s’ha hagut de fer oficial en l’última cursa.

D’aquesta manera, Roglic s’adjudica la seva segona Vuelta consecutiva i es treu l’espineta que se li havia quedat enganxada després de quedar segon en el Tour de França de poder guanyar alguna de les tres grans rondes europees. D’aquesta forma, el ciclista eslovè tanca un meritori i atípic 2020, en el qual ha aconseguit aquests dos grans registres en aquestes voltes i on també s’ha adjudicat la clàssica de Lieja-Bastogne-Lieja i altres competicions eslovenes.

El seu principal perseguidor, el colombià Richard Carapaz, s’ha hagut de conformar amb la segona posició, la qual ha considerat suficient per assegurar que aquest 2020 ha estat “un gran any” per a ell. El tercer a la classificació general de la Vuelta a Espanya ha estat el britànic Hugh John Carthy.

Pel que fa als catalans, només un s’ha pogut colar entre els deu millors. Es tracta del sabadellenc David de la Cruz, que ha acabat setè. El vilanoví Marc Soler ha fet un paper més discret i s’ha quedat a la divuitena posició. El veterà Alejandro Valverde ha quedat desè.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa