Món Esport
Quants trofeus de Roland Garros té Rafa Nadal i quan els ha guanyat

Rafa Nadal és considerat com un dels millors tenistes de la història a conseqüència dels seus èxits esportius. Precisament, una de les fites per les quals Rafa Nadal serà recordat durant molts anys és per haver estat l’únic tenista que ha alçat un total de 14 vegades el Grand Slam de Roland Garros. En aquest sentit, el balear és, amb molta diferència, el jugador que més vegades ha alçat el títol que es disputa a la capital francesa en els anys 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 i 2022.

Rafa Nadal, el rei de Roland Garros

Roland Garros és, dels quatre Grand Slams que es disputen cada any, l’únic en el qual es juga en pista de terra batuda. Aquesta superfície sempre ha estat l’especialitat de Rafa Nadal, ja que el manacorí aprofita la seva velocitat i explosivitat per a fer punts impossibles contra rivals de gran qualitat. És més, gràcies als 14 títols de Roland Garros, Nadal es troba al capdavant dels tenistes que més vegades han guanyat la competició. El segon jugador que més vegades ha alçat el títol és el tenista francès Max Decugis, amb un total de 8 Roland Garros.

Rafa Nadal amb el trofeu de Roland Garros | Europa Press
Rafa Nadal amb el trofeu de Roland Garros | Europa Press

El darrer títol de Roland Garros de Rafa Nadal

La darrera vegada en què Rafa Nadal va alçar el títol de Roland Garros va ser el 2022 contra el jugador noruec Casper Ruud. En aquella final, Rafa Nadal es va imposar per un resultat de tres sets a zero (6-3, 6-3 i 6-0). A més a més, Rafa Nadal venia arrossegant molèsties físiques que, durant els darrers anys, l’havien cohibit de participar amb regularitat en els tornejos més importants de tenis. Cal recordar que, unes setmanes més tard, Rafa Nadal va haver-se de retirar per lesió quan ja es trobava a les semifinals del Grand Slam de Wimbledon.

Totes les finals de Rafa Nadal a Roland Garros i els seus rivals

De les 14 copes de Roland Garros que ha guanyat Rafa Nadal, el tenista de Manacor ha hagut de superar a grans contrincants: Mariano Puerta (2005); Roger Federer (2006, 2007, 2008 i 2011); Robin Söderling (2010); Novak Djokovic (2012, 2014 i 2020); David Ferrer (2013); Stan Wawrinka (2017); Dominic Thiem (2018 i 2019) i Casper Ruud (2022).



Més notícies
Rafa Nadal amb el trofeu de Roland Garros | Europa Press
Quants Grand Slams ha guanyat Nadal i quin és el seu palmarès
Notícia: Quants Grand Slams ha guanyat Nadal i quin és el seu palmarès
Comparteix
El tenista de Manacor és un dels jugadors amb més Grand Slams de la història
Rafa Nadal, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Rafa Nadal anuncia la data de la seva retirada
Notícia: Rafa Nadal anuncia la data de la seva retirada
Comparteix
L'any 2024 serà el darrer de l'exitosa carrera del tenista manacorí
Rafa Nadal, tenista professional | Roland Garros
Rafa Nadal guanya per catorzena vegada Roland Garros i revela el seu futur
Notícia: Rafa Nadal guanya per catorzena vegada Roland Garros i revela el seu futur
Comparteix
Rafa Nadal: "No sé què passarà al futur, però ho continuaré intentant."
Carlos Alcaraz, guanyador de l'Open dels Estats Units | Europa Press
Alcaraz fa història a l’Open dels Estats Units
Notícia: Alcaraz fa història a l’Open dels Estats Units
Comparteix
El tenista murcià es converteix en el més jove de la història a arribar al número u del rànquing ATP després de derrotar Ruud a la final de l'US Open

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa