Món Esport
Quants Grand Slams ha guanyat Nadal i quin és el seu palmarès

El tenista balear, Rafa Nadal, és considerat com un dels millors jugadors de tenis de tota la història. El manacorí ha guanyat tots els Grand Slams possibles, sent un dels tenistes amb més títols al seu palmarès. En total, Nadal ha aconseguit un total de 22 trofeus entre els quatre Grand Slams que es disputen cada any (14 Roland Garros, 2 Wibledon, 2 Open d’Austràlia i 4 US Open). En aquest sentit, Rafa Nadal és, per darrere del tenista serbi Novak Djokovic, el jugador de tenis amb més títols de Grand Slam de la història.

Rafa Nadal amb el novè títol de Roland Garros | Europa Press
Rafa Nadal amb el novè títol de Roland Garros | Europa Press

Quantes vegades ha guanyat Rafa Nadal Roland Garros i quan els ha guanyat

Rafa Nadal sempre ha estat considerat com un expert en la superfície de terra batuda. És per aquest motiu que el jugador de les Illes Balears és el tenista que més vegades ha alçat el trofeu de Roland Garros, amb un total de 14 en el seu palmarès. Nadal s’ha proclamat campió de la competició en els anys: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020, i 2022. Aquest fet ha provocat que a França, país on es disputa el trofeu, hi hagi un gran afecte cap a la figura de Rafa Nadal, ja que amb els anys s’ha guanyat el reconeixement de tot el públic.

Quants títols de Wimbledon ha guanyat Rafa Nadal i contra qui ha jugat la final

Nadal ha disputat un total de cinc finals al Grand Slam de Wimbledon, però només ha pogut alçar el títol en dues ocasions, sent un dels grans títols que més se li ha resistit al tenista de Manacor. La primera vegada que Rafa Nadal es va proclamar campió va ser l’any 2008, on va superar a la final a Roger Federer per tres sets a dos. En canvi, el segon títol de Wibledon va arribar l’any 2010 contra el tenista txec Tomas Berdych. El duel va finalitzar amb un resultat de tres sets a zero.

Quantes vegades ha guanyat Rafa Nadal l’Open d’Austràlia

L’altre Grand Slam que més se li ha resistit a Rafa Nadal és l‘Open d’Austràlia, que se celebra a la ciutat de Melbourne. Tot i això, Nadal ha aconseguit alçar el trofeu al cel de la ciutat australiana en un total de dues ocasions, proclamant-se campió en els anys 2009 i 2022. La primera vegada que Rafa Nadal va alçar el trofeu va superar a la final a Federer per tres sets a dos (7-5; 3-6; 7-6; 3-6 i 6-2). En canvi, la segona vegada que Nadal va guanyar l’Open d’Austràlia, va haver de remuntar dos sets en contra al tenista rus Medvedev. El duel va acabar amb el resultat de: 2-6; 6-7; 6-4; 6-4; 7-5.

Quantes vegades ha guanyat Nadal el US Open

Finalment, Rafa Nadal també s’ha proclamat campió del US Open en un total de quatre ocasions. Nadal guanyat la competició disputada a la ciutat de Nova York en els anys 2010, 2013, 2017 i 2019. En aquests anys, Nadal va vèncer a les finals a jugadors com Novak Djokovic (2010 i 2013), Kevin Anderson (2017) i Medvedev (2019).

Roger Federer i Novak Djokovic són els altres jugadors amb més Grand Slams de la història

Per altra banda, cal afegir que Roger Federer i Novak Djokovic són, juntament amb Rafa Nadal, els jugadors amb més Grand Slams de la història del tenis. Per un costat, Roger Federer s’ha retirat amb un total de 20 títols de Grand Slams a les seves vitrines, mentre que Novak Djokovic supera per un títol el tenista manacorí per a ser el jugador amb més trofeus al seu palmarès amb un total de 23.



Més notícies
Rafa Nadal, tenista professional | Roland Garros
Rafa Nadal guanya per catorzena vegada Roland Garros i revela el seu futur
Notícia: Rafa Nadal guanya per catorzena vegada Roland Garros i revela el seu futur
Comparteix
Rafa Nadal: "No sé què passarà al futur, però ho continuaré intentant."
Rafa Nadal, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Rafa Nadal anuncia la data de la seva retirada
Notícia: Rafa Nadal anuncia la data de la seva retirada
Comparteix
L'any 2024 serà el darrer de l'exitosa carrera del tenista manacorí
Rafa Nadal, tenista professional | Europa Press
Nadal fa una de les confessions més dures de la seva carrera
Notícia: Nadal fa una de les confessions més dures de la seva carrera
Comparteix
Rafa Nadal confirma que encara no està recuperat de la lesió que el té apartat des de l'Open d'Austràlia
Carlos Alcaraz al Masters 1000 de Madrid | Europa Press
Alcaraz continua fent història i agafa el relleu de Nadal a Madrid
Notícia: Alcaraz continua fent història i agafa el relleu de Nadal a Madrid
Comparteix
El tenista murcià iguala la fita de Nadal i aconsegueix, de manera consecutiva, el seu segon Masters 1000 de Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa