Món Esport
El règim de l’Iran executa un campió nacional de karate

El règim de l’Iran és aberrant. És un règim que, com s’ha explicat durant la Copa del Món de la vergonya, és autoritari, teocràtic, masclista i violent, entre moltes altres coses. Després que es conegués que es va substituir la pena de mort al futbolista iranià Amir Nasr-Azadani per una pena de presó de 26 anys, ara ha transcendit que un campió nacional de karate del país, Mohammad Mehdi Karami, ha estat executat.

Ha estat executat, concretament, el 7 de gener. Segons diversos mitjans, Mehdi Karami va participar en les protestes per l’assassinat de l’activista Mahsa Amini. Per aquest motiu, hauria estat condemnat a mort el passat 5 de desembre, després d’un judici que, segons Amnistia Internacional, no ha estat “res semblant a un procediment judicial significatiu”. Va ser, doncs, posat en el corredor de la mort i, finalment, executat. Segons la família de l’esportista, Mehdi Karami va ser torturat en la presó, i se li va negar l’accés a un advocat.

La dubtosa versió de fonts afins al règim iranià

Per la seva banda, segons fonts afins al règim iranià, Mehdi Karami va ser executat per haver matat un membre de la força paramilitar Basij, que pertany al mateix règim, durant una de les protestes. Però és clar que aquest règim no és gens fiable. I que la pena de mort és un mètode deplorable i antiquat. A les xarxes socials ha transcendit un dur vídeo del pare de l’esportista en la seva tomba.

Tot just abans de ser executat, Mehdi Karami tenia 22 anys. Era, com s’ha dit, campió nacional de karate a l’Iran, i per tant un dels esportistes més rellevants del país en aquesta disciplina. Una disciplina que havia començat a practicar als 11 anys, i que li havia generat alegries tant a ell com a un poble que ara viu sota el terror d’un règim.

Una aficionada iraniana, durant l'Iran-Gal·les, sostenint una samarreta en memòria de Mahsa Amini, una dona kurda que va morir sota la custòdia de la policia moral iraniana | Europa Press
Una aficionada iraniana, durant l’Iran-Gal·les, sostenint una samarreta en memòria de Mahsa Amini, una dona kurda que va morir sota la custòdia de la policia moral iraniana | Europa Press

La cara visible del règim iranià és la del seu líder suprem, Alí Jamenei. Sense aquest règim, ni el karateka Mohammad Mehdi Karamini hauria estat executat, ni l’activista Mahsa Amiri hauria estat assassinada, ni el futbolista Amir Nasr-Azadani estaria condemnat a 26 anys de presó. Tampoc no haurien mort més de 500 persones des que van començar les protestes a l’Iran l’any 2022, segons dades de l’ONG Iran Human Rights.



Més notícies
Amir Nasr Azadani, jugador iranià condemnat a 26 anys de presó | Europa Press
El futbolista iranià Nasr-Azadani evita la pena de mort: 26 anys de presó
Notícia: El futbolista iranià Nasr-Azadani evita la pena de mort: 26 anys de presó
Comparteix
En el mateix judici tres acusats dels mateixos delictes han estat condemnats a mort
Alí Jamenei, líder suprem de l'Iran, visitant la família del general Qasem Soleimani, afí al seu règim i assassinat a mans dels Estats Units | Europa Press
El líder suprem de l’Iran, gran assenyalat del Mundial de Qatar
Notícia: El líder suprem de l’Iran, gran assenyalat del Mundial de Qatar
Comparteix
Alí Jamenei és la cara visible d'un règim autoritari nefast, i causant de coses com la condemna de mort d'un futbolista
Bandera de l'Iran | Europa Press
El règim iranià assassina un jove que va celebrar la victòria dels EUA
Notícia: El règim iranià assassina un jove que va celebrar la victòria dels EUA
Comparteix
Les forces de seguretat de l'Iran van disparar un home després de la derrota de la seva selecció
Jugadors de l'Iran durant el Mundial de Qatar | Europa Press
El règim iranià amenaça amb torturar les famílies dels futbolistes
Notícia: El règim iranià amenaça amb torturar les famílies dels futbolistes
Comparteix
La república islàmica espera que la seva selecció no faci més protestes al Mundial de Qatar

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Comte de Montmirail, Apremont et Papincourt a gener 10, 2023 | 19:16
    Comte de Montmirail, Apremont et Papincourt gener 10, 2023 | 19:16
    Ambaixadors iranians?. Pim, pam, pum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa