El pitjor Gran Premi de Catalunya per als pilots catalans dels últims deu anys

Tres dels cinc corredors de casa han hagut d'abandonar, mentre que Viñales, sisè, ha estat el millor d'ells

La mala temporada dels sis pilots catalans de MotoGP ha tocat fons al Gran Premi de Catalunya. Marc Márquez, Maverick Viñales, Pol Espargaró, Aleix Espargaró i Àlex Márquez han tancat un cap de setmana a Montmeló molt lluny de les seves espectatives. Els corredors esperaven refer-se d’un mal inici de curs a casa, però el remei ha estat pitjor que la malaltia. Cal recordar que Àlex Rins es va lesionar, el van haver d’operar i ara s’està recuperant.

El guanyador de la cursa de MotoGP ha estat Miguel Oliveira, seguit de Johann Zarco i Jack Miller. El líder del campionat, Fabio Quartararo, que sortia des del primer lloc de la graella, ha acabat quart i ha cedit punts a Zarco, el seu principal perseguidor. Hem d’anar fins al sisè lloc per trobar un català, Maverick Viñales. El següent és Àlex Márquez, onzè i tots els altres han abandonat: els dos Espargaró i Marc Márquez.

El Tro de Cervera, malgrat que ja torna a córrer, no aixeca el cap. Ha caigut en moltíssimes ocasions, entre entrenaments i curses, i està molt lluny de recuperar el nivell d’abans de la lesió. Està entenent aquest curs com un llarg període de recuperació, ja que, pel que fa a la classificació, la temporada ja està perduda. El millor català de la general és Viñales, sisè, i Aleix Espargaró és l’únic que està superant el que s’esperava d’ell i és vuitè.

Més informació

Nou comentari