Se suïcida un futbolista de 20 anys a causa del racisme sofert a Itàlia

"Sento les mirades de fàstic de la gent pel meu color de pell", ha escrit Seid Visin abans de treure's la vida

El futbolista italià d’origen etíop Seid Visin s’ha suïcidat als 20 anys. El seu cadàver ha estat trobat al seu apartament al costat d’una carta de comiat. En el text explica que el motiu que l’ha portat a treure’s la vida ha estat el racisme que patia dia rere dia al país transalpí. “Sento les mirades de fàstic de la gent pel meu color de pell. Quan em veuen citen Mussolini, CasaPound o Salvini”, ha escrit abans de morir. CasaPound és l’analogia del Casal Tramuntaa o d’Hogar Social Madrid a Roma, però en el cas italià també ha esdevingut un partit polític d’extrema dreta.

Visin va ser adoptat als 7 anys per una família italiana. De jove va despuntar com a futbolista i va jugar a l’equip juvenil del Milan. Posteriorment va passar pel Benevento, però als 16 anys va aparcar el futbol professional. En la seva carta Visin també explica, alarmat, que l’auge del racisme i del feixisme a Itàlia està sent molt considerable i que li han fet la vida impossible.

El suïcidi de Visin ha causat un fort impacte social arreu del món. A Catalunya, diverses personalitats han reaccionat mostrant un gran rebuig a aquest fet. El pilot de MotoGP Aleix Espargaró ha escrit: “Que injust i trist, no entenc, no puc entendre el racisme, que mala persona has de ser”. També han condemnat el cas l’ONG Open Arms i el cap de gabinet de Joan Laporta al Barça, Jordi Finestres.

Més informació

Nou comentari