Món Esport
Djokovic torna a ser el trist protagonista d’una imatge negacionista

El tenista serbi Novak Djokovic ha tornat a protagonitzar una escena que el situa en el bàndol d’aquells que no creuen en la pandèmia del coronavirus o, com a mínim, que consideren que no han de seguir les normes sanitàries per contenir la Covid-19. Després d’haver estat deportat d’Austràlia per haver intentat entrar al país sense la pauta completa de vacunació, un passatger del vol amb el qual ha tornat a Sèrbia l’ha fotografiat sense mascareta a l’avió. En la imatge es pot veure clarament com Djokovic, que apareix llegint una revista, porta la mascareta penjant d’una orella en un espai de tant risc de contagi com és l’interior d’un avió.

Cal recordar que Djokovic ha defensat en moltes ocasions la seva postura contrària a la vacunació contra la Covid i això ha estat el que ha fet que no pogués entrar a Austràlia, ja que tampoc no complia amb cap de les exempcions mèdiques que podien haver-li permès escapar a l’obligatorietat de tenir el passaport Covid. A causa d’això, no podrà superar en aquest Open d’Austràlia el rècord de Grand Slams, que actualment comparteix amb Rafa Nadal i Roger Federer, tots tres amb vint trofeus. De fet, el tenista balear tindrà la possibilitat de superar-lo, ja que ell sí que està disputant el torneig.

Ara bé, això no acaba aquí, ja que des de diversos països han alertat a Djokovic que tampoc no el deixaran entrar o participar de les seves competicions si no es vacuna. La més important d’elles ha estat el Roland Garros, el Grand Slam de París, que ja ha dit al serbi que correrà la mateixa sort que amb l’Open d’Austràlia si intenta jugar el torneig sense estar protegit contra la pandèmia. Així doncs, el serial de Djokovic pot estar servit durant tota la temporada.



Més notícies
Novak Djokovic, de camí a una vista judicial a l'oficina dels seus advocats a Melbourne, durant el gener de 2022 i abans de ser deportat d'Austràlia | Europa Press
Perilla la carrera de Djoković per la seva negativa a vacunar-se
Notícia: Perilla la carrera de Djoković per la seva negativa a vacunar-se
Comparteix
Després de ser vetat de l'Open d'Austràlia, si no recula en la seva decisió també es perdrà Roland Garros i el US Open i perdrà opcions de liderar la classificació històrica de Grand Slams
Novak Djokovic durant un partit | Europa Press
Djokovic serà deportat i no jugarà l’Open d’Austràlia
Notícia: Djokovic serà deportat i no jugarà l’Open d’Austràlia
Comparteix
La justícia australiana ha donat la raó al govern del país i obliga el serbi a abandonar Austràlia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume M a gener 20, 2022 | 00:30
    Jaume M gener 20, 2022 | 00:30
    Jo no veig que sigui negacionista ni que estigui encontre de les vacunes pero ell no se la vol possar. I te tot el dret. Nomes l afecta a ell. Esta clar que la vacuna ajuda a qui agafa el covid pero que l'encomanen tant cacunats com no. Hem perdut de vista algunes veritats. Jo estic vacunat i respecto qui no ho estigui.
    • Icona del comentari de: Pau M a gener 20, 2022 | 09:56
      Pau M gener 20, 2022 | 09:56
      Molt d'acord amb tu, Jaume
    • Icona del comentari de: Jordi a gener 20, 2022 | 16:02
      Jordi gener 20, 2022 | 16:02
      Ell pot fer el que vulgui como jo, però ni ell, ni ningú, pot posar en risc la meva vida. És un tema de responsabilitat col·lectiva. Que es tanqui a casa seva i ens deixia la resta en pau.
  2. Icona del comentari de: Nil a gener 20, 2022 | 07:36
    Nil gener 20, 2022 | 07:36
    Els tractaments preventius de Pfizer, moderna i cia són vàlids si els riscs de contraure la malaltia són més elevats que els d'injectar-se un producte del que no en sabrem les conseqüències a llarg plaç fins d'aquí 4-5 anys. Més del 50% dels que ens injectem tenim efectes secundaris a curt terme, però moltíssima gent havien estat infectats de COVID abans d'aquests tractaments, i només amb efectes lleus com ara quasi tothom amb l'omicron. La mitja d'edat dels morts per COVID segueix essent per sobre dels 80 anys, exactament com abans del COVID. Djokovic té uns principis (podria haver perfectament haver "comprat" el certificat de vaccinació com en Nadal) i creu que persones infectades i sobretot sanes no tenen perquè entrar a fer experiments. En aquest món hi ha molta enveja i creiem perquè nosaltres hem passat per la merda que ell també es foti. La unió europea té un contracte amb Pfizer per 1800 milions de vaccins fins el 2023. A la UE hi viuen menys de 500M persones. Feu nombres per saber quan s'acabarà la pandèmia... Ningú s'enrecorda de la grip A i els milions de vaccins que es van llençar després d'haver enriquit certes farmacèutiques i personatges amb diner públic? Quants ministres i responsables van dimitir?
    • Icona del comentari de: Anònim a gener 21, 2022 | 13:07
      Anònim gener 21, 2022 | 13:07
      Molt d'acord amb tu.
  3. Icona del comentari de: Ferran a gener 20, 2022 | 10:22
    Ferran gener 20, 2022 | 10:22
    Els veritables negacionistes són els dels 'interessos creats' pels lobbys industrials i l'autoritarisme medicalitzat contra natura què ens volen empassar pel rodet negant drets fonamentals com la llibertat de guariment què des del respecte a tot lo món cadascú considere més oportú..
  4. Icona del comentari de: Sergi Vila a gener 20, 2022 | 16:12
    Sergi Vila gener 20, 2022 | 16:12
    Que pesats amb el negacionisme i els antis, perquè no parlem de gent que per alguna raó no vol o no es pot vacunar? Posar els -ista o els -anti lo únic que fa és fer negatiu un fet ben normal com ho és no voler vacunar-se. Jo respecto a la gent vacunada i als que no, però els termes negatius que es fan servir em fan fàstic.
  5. Icona del comentari de: Xavi a gener 20, 2022 | 18:38
    Xavi gener 20, 2022 | 18:38
    D'això....k jo sàpiga el Djokovic de marras no nega k existeixi el Covid. Simplement s atreveix a posar de manifest el frau de les vacunes o opinar diferent. I després Australia mirant cap allà on bufa el vent després de canviar d opinió mil vegades. Aki a la k discrepes ja et demonitzen. Pel k veig poc a poc es va desmuntant tota la parada vacunacioniste. K consti k jo estic vacunat. Vaig cometre una errada...lo siento mucho, no vovera a passar?‍♂️
  6. Icona del comentari de: Gisela g. a gener 21, 2022 | 13:20
    Gisela g. gener 21, 2022 | 13:20
    I tant que han de tenir drets les persones a no vacunar-se. Com de no pendre medicaments. Si no ho consideren oportú.
  7. Icona del comentari de: Francesc Mateos a gener 21, 2022 | 19:02
    Francesc Mateos gener 21, 2022 | 19:02
    Qui té l'antídot, té el poder
  8. Icona del comentari de: Anònim a gener 22, 2022 | 00:17
    Anònim gener 22, 2022 | 00:17
    El tenista ha de tenir la llibertat de vacunar-se o no. Però igualment la societat ha de tenir la llibertat d'adoptar les mesures sanitàries que consideren que les defensa. A ningú s'obliga a tenir un passaport en vigor. Però si no el tens has d'acceptar que no podràs anar a la majoria de països del món. Fa un munt d'anys que es demanen determinades vacunes per entrar en determinats països quan hi ha malalties contagioses. I si no les tens, no hi entres. I mira per on, per entrar a Australia ara demanen passaport, certificat de vacunació i segurament altres coses. A ningú s'obliga a tenir carnet de conduir però si vols circular per carretera te l'has de treure. Encara que siguis millor conductor que la majoria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa