Món Esport
Perilla la carrera de Djoković per la seva negativa a vacunar-se

La decisió de no vacunar-se contra la covid-19 pot portar a Novak Djoković encara més conseqüències de les esperades inicialment. No es quedarà en una simple deportació. Després que el govern australià l’hagués fet fora del país i per tant el tenista perdés les possibilitats de participar en l’Open d’Austràlia i d’engrandir el seu palmarès al torneig oceànic (té 9 títols), ara França ha confirmat que tots els tenistes que vulguin participar al proper Roland Garros (que es disputarà entre el 22 de maig i el 5 de juny) hauran d’estar vacunats. I el US Open no serà menys. La temporada d’enguany i la carrera tenística d’un dels grans de la història, amb la incertesa del que pugui passar els propers anys, estan a la vora d’un precipici negacionista.

En termes de Grand Slams, a curt termini el serbi només podria participar a Wimbledon. I, d’aquesta manera, ara perillen les seves possibilitats de convertir-se en el màxim guanyador dels tornejos grans de la història. Nole està empatat amb els altres dos gegants d’aquest esport, Roger Federer i Rafa Nadal. Tots tenen 20 grans trofeus. I si bé el suís té ja 40 anys i poc tenis per endavant, el manacorí només té un any més que Djoković (35 i 34). I és un dels favorits per endur-se el certamen de Melbourne.

Òbviament, Djoković és a temps de vacunar-se per evitar l’evitable. Té a les seves mans recular i fer cas a la ciència, com ha fet la majoria dels seus companys de professió, per continuar competint a l’elit. Tot i això, persones que han estat al seu entorn, com l’extenista i entrenador del serbi entre 2014 i 2016, Boris Becker, dubten que vagi a fer-ho.

Becker ha assegurat a Eurosport que “el món ha canviat i serà molt difícil portar una vida de tenista professional sense vacunar-se”. A més, ha recordat que “amb 34 anys, a Djoković no li queda gaire temps per aconseguir els seus objectius. La mateixa determinació increïble amb què l’he vist guanyar en molts partits pot ser un punt feble per la seva tossuderia. Té unes conviccions molt fermes. No sé si ho farà”. Becker també recorda que “els reglaments es tornaran més estrictes en lloc de relaxats. Per això, crec que hauria d’entendre que si es vacuna, serà més fàcil per a ell”.

Els reglaments dels tornejos es tornen més estrictes i també ho fan els dels països. Si bé en un principi el govern francès optava per permetre la participació de Djoković a Roland Garros, ara recorda, mitjançant la seva ministra d’Esports, Roxana Maracineanu, que tothom que vulgui accedir a la Philippe Chatrier i les altres instal·lacions del torneig parisenc haurà de tenir la pauta completa de la vacunació. Maracineanu ho ha confirmat avui, després que el Parlament gal adoptés definitivament un projecte de llei que imposarà el certificat de vacunació per activitats com la d’assistir a espectacles esportius.

Pel que fa al US Open, que es disputarà entre el 29 d’agost i l’11 de setembre, ja és sabut que cal tenir la vacuna. No només per accedir a les instal·lacions del torneig, sinó també per entrar als Estats Units. També fa falta presentar una PCR efectuada en un marge no superior a les 24 hores. No és el cas de Wimbledon, ja que per entrar a la Gran Bretanya només cal presentar la PCR. En tot cas, tenint en compte la situació d’incertesa que ha oferit la pandèmia de la covid-19 des del seu inici i la “tossuderia” de Djoković que esmenta Becker, la carrera del serbi, a curt i a llarg termini, poden anar-se’n a norris.



Més notícies
Punt, set i partit contra ‘NoVax DjoCovid’
Notícia: Punt, set i partit contra ‘NoVax DjoCovid’
Comparteix
L'article d'opinió de Carles Batalla
Novak Djokovic durant un partit | Europa Press
Djokovic serà deportat i no jugarà l’Open d’Austràlia
Notícia: Djokovic serà deportat i no jugarà l’Open d’Austràlia
Comparteix
La justícia australiana ha donat la raó al govern del país i obliga el serbi a abandonar Austràlia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa