Món Esport
Djokovic admet que no es va confinar quan va donar positiu per Covid

Embolica que fa fort. El tenista serbi Novak Djokovic, s’ha vist pressionat per la gran quantitat de contradiccions que existeixen en les seves declaracions i proves presentades al judici per demanar que li retiressin la cancel·lació del seu visat per entrar a Austràlia i disputar l’Open que duu el mateix nom del país i ha reaccionat amb un comunicat oficial. Cal recordar que el jutge Anthony Kelly va donar la raó a Nole i als seus advocats, però ràpidament han anat apareixent informacions que han fet que la versió del serbi trontollés per tot arreu. El cas va esclatar quan les autoritats australianes van detectar que volia entrar al país sense estar vacunat contra la Covid-19 i li ho van impedir.

En primer lloc, ell va al·legar que va donar positiu per coronavirus poques setmanes abans del vol, el 16 de desembre, i que, per tant, estava immunitzat. Això, però, era contradictori amb imatges que havien circulat de dies posteriors, en les quals se’l veia en actes públics i sense mascareta. Finalment, Djokovic ha hagut de redactar un comunicat, el qual es pot llegir al seu compte d’Instagram, on explica què va passar. Justifica que en alguns d’aquests esdeveniments encara no coneixia els resultats de la prova i que hi va decidir assistir perquè, tot i haver estat en contacte estret amb positius, es trobava bé i era negatiu en antígens. Tanmateix, quan ja va veure que s’havia contagiat a través d’una PCR, va saltar-se el confinament obligatori de totes maneres i fins i tot va donar una entrevista al diari francès L’Équipe, on es va arribar a treure la mascareta per fer-se les fotos de rigor. Ara, quan ja ha passat un mes i s’ha vist acorralat, ha reconegut que no ho va fer bé: “Reflexionant, considero que va ser un error”. Defensa que l’entrevista feia temps que estava pactada i no volia fer un lleig als periodistes.

Aquest comunicat de Djokovic, però, no resol dos dubtes més que hi ha respecte d’aquest cas i que podrien resultar ser mentides molt greus dites per ell en el judici. Per una banda, el periodista alemany Ben Rothenberg assegura que la prova PCR que va presentar a les corts és falsa i que va donar negatiu. Per l’altra, Nole va afirmar que no va viatjar a altres països abans d’anar a Austràlia i hi ha fotografies seves a Andalusia que ho contradiuen, si bé la data de les mateixes encara no és clara del tot. Hi ha cas Djokovic per dies, però ell, de moment, s’entrena per començar el Grand Slam imminentment.



Més notícies
Djokovic, durant un entrenament a les pistes de l'Open d'Austràlia | Europa Press
Djokovic, acusat de mentir en dues ocasions durant el seu judici
Notícia: Djokovic, acusat de mentir en dues ocasions durant el seu judici
Comparteix
La més greu d'elles consistiria en una falsificació de la seva prova PCR positiva
Novak Djokovic, en arxiu | Europa Press
La família de Djokovic assegura que l’han “torturat” a Austràlia
Notícia: La família de Djokovic assegura que l’han “torturat” a Austràlia
Comparteix
"No li han donat ni l'esmorzar, ha viscut en condicions inhumanes", diuen

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a gener 12, 2022 | 15:25
    ton c. gener 12, 2022 | 15:25
    ell és un mentider, i els australians del torneig s´han cagat les calces.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa