Món Esport
Mor un espectador del Dakar després de ser atropellat

El Ral·li Dakar 2023 ha presentat aquesta setmana la primera víctima mortal de l’edició. Tal com ha informat l’Organització Esportiva Amaury, que organitza l’esdeveniment, “un espectador d’origen italià que es trobava darrere d’una duna ha resultat ferit en la pista del ral·li”. Segons els organitzadors, aquest espectador que ha estat atropellat ha estat evacuat en helicòpter, però ha mort durant el trasllat a l’hospital.

D’altra banda, s’ha comunicat que el conductor, el nom del qual no ha transcendit, no s’ha adonat de l’atropellament i per aquest motiu no ha detingut el seu vehicle. S’ha assabentat al final de l’etapa, i un cop tornava cap al bivac. Aquesta ha resultat, doncs, la primera víctima mortal de l’edició. Comptant totes les 45 edicions que s’han fet fins ara, ja han mort 73 persones durant la història del Dakar, 27 de les quals competien.

Una xifra que podria haver crescut els últims dies, ja que ha transcendit un vídeo en el qual el pilot francès Stéphane Peterhansel va estar a punt d’atropellar tres persones que també estaven al mig del desert, però que, afortunadament, es van apartar a temps. Tot plegat demostra la perillositat d’aquesta competició.

L’espanyol Carlos Sainz es retira del Dakar

De fet, aquesta setmana ha passat un altre infortuni, molt més lleu, en aquest sentit. El pilot espanyol Carlos Sainz, guanyador en tres ocasions a la categoria de cotxes, s’ha hagut de retirar. Sainz estava a punt de certificar el seu abandonament a l’hospital, on hi era a conseqüència d’un accident que l’havia provocat uns cops, però finalment es va reposar.

Carlos Sainz durant el Dakar | Europa Press
Carlos Sainz durant el Dakar | Europa Press

Va tornar a la competició, però ho ha fet amb molta mala fortuna. En afrontar una part del recorregut amb una velocitat excessiva, ha acabat tenint un nou accident, deixant el seu Audi RS Q e-tron E2 cap per avall i en pèssimes condicions. Després de demanar l’assistència d’un helicòpter, va optar per arribar al campament amb el mateix vehicle, ja que l’helicòpter tenia unes coordenades errònies. Al final, però, el seu equip va evidenciar que els danys del cotxe eren irreparables.

Un cop s’ha consumat la retirada, Sainz ha explicat tot plegat a les seves xarxes socials: “Lamentablement, en l’accident d’avui, el cotxe ha patit danys seriosos i no podrà ser reparat. Amb molt de greu haurem d’abandonar el Dakar, però l’important és que no ha passat res greu. Gràcies Lucas Cruz [el seu copilot] i Audi [el seu equip] per tota la feina i la dedicació”.

Així doncs, pels problemes del seu cotxe, ha posat fi a la seva tretzena participació en un Dakar. Ha guanyat a les edicions de 2010, 2018 i 2020, i ha finalitzat tercer els anys 2011 i 2021. Però ara la situació no donava per a més.



Més notícies
Joan Barreda, després de lesionar-se al Dakar | Europa Press
Els pilots espanyols del Dakar protagonitzen la jornada més accidentada
Notícia: Els pilots espanyols del Dakar protagonitzen la jornada més accidentada
Comparteix
Joan Barreda i Carlos Sainz, accidentats durant la novena etapa del Dakar
El cotxe de Laia Sanz, al Dakar 2023 | Europa Press
VÍDEO | Laia Sanz pateix un fort accident al Dakar
Notícia: VÍDEO | Laia Sanz pateix un fort accident al Dakar
Comparteix
La pilot sevadana i el seu copilot, l'italià Maurizio Gerini, han sortit il·lesos i podran continuar
Carlos Sainz i Ricky Brabec guanyen el Dakar
Notícia: Carlos Sainz i Ricky Brabec guanyen el Dakar
Comparteix
El madrileny, en cotxes, i l'estatunidenc, en motos, no fallen en la darrera etapa del ral·li més dur del món i s'hi proclamen campions
Gerard Farrés,al Dakar 2022 | Europa Press
El català Farrés se sacrifica pel seu equip i deixa escapar el Dakar
Notícia: El català Farrés se sacrifica pel seu equip i deixa escapar el Dakar
Comparteix
Al-Attiyah guanya en cotxes i Sam Sunderland en motos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa