Món Esport
El català Farrés se sacrifica pel seu equip i deixa escapar el Dakar
  • CA

El pilot català d’SSV Gerard Farrés s’ha quedat a les portes de guanyar el Dakar en la seva categoria. El corredor de CAN-AM Factory South Racing, que es va posar líder a la penúltima etapa, ha rebut ordres del seu equip de deixar-se guanyar pel seu company Austin Jones a l’última cursa, cosa que ha fet, i ha permès que l’estatunidenc s’adjudiqués el ral·li. De fet, Farrés ja va assegurar abans d’aquesta última etapa que “si una cosa he fet durant la meva vida, és ser professional i jo em dec als objectius que he de complir i no li fallaré a ningú” i, per tant, ja va deixar clar que no posaria cap problema. El català, però, podria haver guanyat sobradament, ja que en alguns trams estava corrent bastant més ràpid que Jones, però s’haurà de conformar amb el segon lloc i una victòria moral i professional.

Entrant ja en el sector de les categories reina, on cap català ha destacat, cal subratllar que el qatarià Nasser Al-Attiyah ha tornat a arrasar en cotxes i s’ha adjudicat el seu quart Dakar. Ara bé, aquest triomf ha arribat rodejat de polèmica, ja que molts pilots rivals consideren que ha estat el favorit per l’organització i que l’han ajudat a endur-se el ral·li. Tot i això, ha acabat a més de 27 minuts del segon classificat, que ha estat el prestigiós corredor francès Sébastien Loeb. Pel que fa als pilots catalans, Laia Sanz, que debutava en aquesta categoria, ha acabat en una meritòria vint-i-tresena posició, mentre que Isidre Esteve ha estat vint-i-setè. En canvi, Nani Roma ha fet un Dakar per oblidar i el seu lloc ha estat el 47. El veterà Carlos Sainz ha acabat novè.

Pel que fa a les motos, Sam Sunderland s’ha endut la victòria a la classificació general, a tres minuts del xilè Pablo Quintanilla. El valencià Joan Barreda ha estat cinquè, mentre que el català Joan Pedrero s’ha hagut de conformar amb la dinovena posició.



Més notícies
Ergin Ataman provoca el Palau Blaugrana | Europa Press
VÍDEO | El show lamentable d’un destacat entrenador europeu al Palau
Notícia: VÍDEO | El show lamentable d’un destacat entrenador europeu al Palau
Comparteix
Tot i això, el Barça ha guanyat l'Efes, vigent campió d'Europa
Novak Djokovic, a Austràlia | Europa Press
Austràlia torna a cancel·lar el visat a Djokovic
Notícia: Austràlia torna a cancel·lar el visat a Djokovic
Comparteix
El ministre d'immigració ha utilitzat el seu dret a veto

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa