Món Esport
Austràlia torna a cancel·lar el visat a Djokovic

El tenista serbi Novak Djokovic ha vist com el govern australià li torna a cancel·lar el visat després que això ja passés en primera instància quan va intentar entrar al país sense estar vacunat contra la Covid-19 i posteriorment guanyés el judici al respecte. El ministre d’immigració, Alex Hawke, ha utilitzat el seu dret a veto per revocar aquesta decisió del jutge Anthony Kelly, argumentant que suposa “un perill per a la comunitat” i per “motius de salut i bon ordre”. Djokovic té ara la possibilitat de recórrer novament aquesta expulsió, com ja va fer la primera vegada, i mentrestant jugar l’Open d’Austràlia. Ara bé, si en la vista es resol que ha d’abandonar el país, haurà de deixar el torneig a mitges.

Cal recordar que el cas Djokovic ha estat marcat pels dubtes, les sospites i les contradiccions des del mateix moment en què se’l va deixar en llibertat de l’hotel on havia estat retingut a Austràlia. Ell va justificar una exempció per poder entrar al país, ja que va dir que va donar positiu en una prova PCR el 16 de desembre. Tanmateix, van aparèixer fotografies en què se’l veia en actes públics i sense mascareta en dies immediatament posteriors. Això va obligar el tenista a admetre que s’havia saltat el confinament i que havia estat “un error”.

Però més enllà d’aquesta confessió, encara queden temes per resoldre. Per una banda, el periodista Ben Rothenberg va revelar que el resultat de la prova PCR que va presentar al judici hauria estat falsificat i que en comptes de positiu, era negatiu. A més a més, també va viatjar a l’Estat espanyol a finals de desembre, cosa que no va dir a Austràlia en cap moment i que també hauria impedit el seu accés al país oceànic, ja que així ho dictamina la seva normativa per combatre la pandèmia de la Covid-19.



Més notícies
Djokovic i Tsitsipas, després d'un partit | Europa Press
Els rivals de Djokovic carreguen contra ell sense pietat
Notícia: Els rivals de Djokovic carreguen contra ell sense pietat
Comparteix
"Fa que els altres tenistes semblem estúpids", ha esclatat Tsitsipas
Novak Djokovic, a Austràlia | Europa Press
Djokovic també va entrar a l’Estat espanyol de forma il·legal
Notícia: Djokovic també va entrar a l’Estat espanyol de forma il·legal
Comparteix
El seu cas a Austràlia encara no s'ha resolt, però ha estat inscrit al sorteig de l'Open

Comentaris

  1. Icona del comentari de: RAMON A a gener 14, 2022 | 11:55
    RAMON A gener 14, 2022 | 11:55
    Australia es un dels pocs paisos dignes que queden

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa