Món Esport
El Manresa escombra el Barça i s’adjudica la Lliga Catalana (81-70)
  • CA

Gran sorpresa a la final de la Lliga Catalana de bàsquet. El Baxi Manresa ha estat molt superior al totpoderós Barça i ha guanyat el títol després de 22 anys sense fer-ho (81-70). Aquest trofeu és un clàssic de la pretemporada de la Lliga ACB. Els quatre millors equips catalans (incloent-hi l’Andorra) juguen unes semifinals i una final per determinar el campió. El Barça és el conjunt que acostuma a dominar aquesta competició, però aquest curs els de Sarunas Jasikevicius han iniciat amb mal peu i han estat derrotats amb claredat pels de Pedro Martínez.

La final s’ha disputat al Nou Congost i el 30% de públic sobre la capacitat total del pavelló ha estat clau per entendre la victòria manresana. El partit ha estat força disputat durant els tres primers quarts, però al darrer període els del Bages han premut l’accelerador i el Barça no ha pogut seguir el seu ritme. El jugador més destacat de la final ha estat el belga Ismael Bako, però també ha estat molt significativa l’aportació de Joe Thomasson, Sylvain Francisco, Guillem Jou i Yankuba Sima. Per part blaugrana, Nick Calathes i Rolands Smits han estat els punts positius, mentre que els nous fitxatges Nigel Hayes, Nico Laprovittola i Rokas Jokubaitis han decebut força.

El títol s’ha rebut amb moltíssima alegria entre l’afició del Manresa. Els del Bages no podien alçar una Lliga Catalana des del 1999. De fet, aquesta és tot just la tercera que guanyen, ja que l’anterior havia estat el 1997. El Barça és el clar dominador d’aquesta competició, amb 22 títols, mentre que la Penya els segueix a la segona posició amb la meitat de Lligues, 11. Els últims anys aquest trofeu havia tingut un clar color blaugrana, amb l’excepció de dues edicions en què l’Andorra s’havia pogut imposar als culers. El Lleida i el Girona també tenen dues Lligues Catalanes.



Més notícies
Max Verstappen durant ell Max Verstappen durant el GP dels Països Baixos | Europa Press
Verstappen guanya a casa i Bottas es rebel·la contra el seu equip
Notícia: Verstappen guanya a casa i Bottas es rebel·la contra el seu equip
Comparteix
La mala estratègia de Mercedes i les errades de Hamilton i Bottas han donat facilitats a Vertsappen
La dada que tranquil·litzarà els pericos fins al pròxim partit
Notícia: La dada que tranquil·litzarà els pericos fins al pròxim partit
Comparteix
Els blanc-i-blaus han superat aquesta situació divuit vegades en la seva història

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa