Els Jocs Olímpics de Tòquio podrien cancel·lar-se

Segons el ‘The Times’, el govern japonès no veu possible celebrar-los amb normalitat

Els Jocs Olímpics de Tòquio podrien cancel·lar-se, segons ha informat el The Times. El govern japonès, que ja es va veure obligat a ajornar l’esdeveniment un any –de l’estiu del 2020 al del 2021–, ha arribat a la conclusió que serà impossible garantir un entorn segur per culpa del coronavirus i que, per tant, la cita olímpica no es podrà acabar disputant.

El diari britànic, que cita un alt membre de l’executiu del país asiàtic, assegura que “ningú s’atreveix a ser el primer a dir-ho públicament”, però que internament la majoria de dirigents japonesos ja han confessat que els Jocs s’hauran de cancel·lar per primera vegada després de la Segona Guerra Mundial. En els pròxims dies hi podria haver un comunicat oficial.

La informació del The Times contrasten amb la postura pública del govern japonès i la del Comitè Olímpic Internacional, que sempre han reafirmat que els Jocs de Tòquio tiraran endavant tal com està previst. En cas que es confirmi la cancel·lació, i sempre segons el mitjà de comunicació britànic, l’objectiu del Japó serà centrar-se en l’organització del mateix esdeveniment de cara a l’any 2032, ja que les seus del 2024 (París) i el 2028 (Los Angeles) ja estan adjudicades.

Més informació

Nou comentari