Món Esport
El pilot català Isaac Feliu pateix un greu accident al Dakar

Isaac Feliu, motorista català de 42 anys, ha patit un greu accident al Dakar i ha hagut de ser traslladat a l’hospital en helicòpter amb un fort cop al cap. Afortunadament, la seva vida no corre perill i la previsió és que pugui tornar a Barcelona de forma imminent per recuperar-se de la lesió. Feliu, de l’equip Klim TwinTrail Racing, es pot considerar afortunat, ja que “ha sortit disparat del seu vehicle a uns 30 o 40 metres”, segons ha explicat el corredor marroquí Harite Gabari, qui ho ha vist de ben a prop perquè rodava al seu costat.

De fet, el mateix Gabari ha estat el primer que acudit al seu socors, ja que, de fet, ha estat el primer en veure la seva caiguda. “Estava al seu costat i de cop i volta he vist com ell sortia disparat cap a un costat i la seva moto cap a l’altre. Deu haver estat un mal moviment amb el manillar o potser la falta d’atenció”, ha narrat posteriorment. El pilot marroquí l’ha alliberat de l’airbag i la jaqueta de forma urgent, abans de demanar ajuda sanitària, així que la seva intervenció ha estat fonamental per poder parlar de fortuna a l’hora d’explicar aquest accident de Feliu.

Cal tenir en compte que el ral·li Dakar és un dels més perillosos del món. En les dues darreres edicions han mort fins a tres corredors, Paulo Gonçalves i Edwin Straver el 2020 i Pierre Cherpin el 2021. No hi havia més d’una defunció des del 1991, així que les dades dels últims anys són tràgiques. En total, 32 pilots o mecànics hi han perdut la vida, mentre que 46 espectadors o assistents al Dakar per altres motius també han mort. Entre tots els casos es troba el d’un català, Tomàs Urpí, de només 24 anys, qui el 1996 va patir un accident mentre seguia la cursa amb el seu vehicle i va morir a causa de les lesions sofertes.



Més notícies
Un accident al Dakar 2022 | Europa Press
El Dakar es podria suspendre per un presumpte atac terrorista
Notícia: El Dakar es podria suspendre per un presumpte atac terrorista
Comparteix
El govern francès es planteja la seva cancel·lació
Djokovic, durant un entrenament a les pistes de l'Open d'Austràlia | Europa Press
Djokovic, acusat de mentir en dues ocasions durant el seu judici
Notícia: Djokovic, acusat de mentir en dues ocasions durant el seu judici
Comparteix
La més greu d'elles consistiria en una falsificació de la seva prova PCR positiva

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa