Món Esport
El Dakar es podria suspendre per un presumpte atac terrorista
  • CA

El ral·li Dakar del 2022, que tot just es troba en plena celebració i en les seves etapes inicials, podria ser suspès pel govern francès, que malgrat que es corri a l’Aràbia Saudita és l’encarregat d’organitzar-lo, a causa d’un presumpte atac terrorista que hauria tingut lloc poc abans de l’inici de la prestigiosa competició de motor. Els fets van ocórrer el 30 de desembre, quan una forta explosió durant els dies finals de la preparació del Dakar va deixar el pilot francès Philippe Boutron, de l’equip Sodicars, greument ferit, fins al punt que va entrar en coma i va haver de ser repatriat. En sortir-ne, ja a França, ha assegurat que no va ser un accident, sinó un atemptat, i el seu equip li dona suport en aquestes explicacions.

És per tot això que Jean-Yves le Drian, ministre d’Assumptes Exteriors francès, ha afirmat en una entrevista a RMC que la cancel·lació del Dakar està sobre la taula: “Pensem que pot pagar la pena renunciar a aquesta competició, perquè, per molt que no ho sabem del cert, podria haver estat un atac terrorista”. Cal destacar que les autoritats policials de l’Aràbia Saudita ja van investigar l’explosió, però van considerar-ho un accident des del primer moment. La justícia francesa, però, ha posat en marxa una nova investigació per esbrinar què va passar realment.

El Dakar 2022 no s’està desenvolupant de la millor manera possible, justament. Més enllà de l’explosió i d’aquesta possible suspensió, la sisena etapa també ha hagut de ser cancel·lada a causa del mal estat de la pista pel desgast provocat pel pas de cotxes i camions, que s’ha ajuntat amb forts temporals dels darrers dies. Cal recordar que el 2008 ja es va suspendre el Dakar a causa d’amenaces terroristes d’Al-Qaida i des d’aleshores fins al 2019 es va córrer a Sud-amèrica. El 2020 va arribar a l’Àsia.



Més notícies
Philippe Coutinho, jugador del Barça | Europa Press
El Barça anuncia la cessió de Coutinho a l’Aston Villa
Notícia: El Barça anuncia la cessió de Coutinho a l’Aston Villa
Comparteix
Hi serà fins a final de temporada i el club anglès tindrà una opció de compra
Ronald Araujo, jugador del Barça | Europa Press
Araujo s’enfronta a una operació i uns tres mesos de baixa
Notícia: Araujo s’enfronta a una operació i uns tres mesos de baixa
Comparteix
Xavi torna a perdre un membre important de la plantilla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa