El govern japonès nega que hagi demanat suspendre els Jocs Olímpics

El COI ho ratifica

Els fonaments de l’esport internacional han tremolat durant la darrera setmana, després que el diari anglès The Times informés sobre una suposada petició del govern japonès de tornar a suspendre els Jocs Olímpics de Tòquio. Amb aquesta cancel·lació, l’esdeveniment quedaria eliminat de forma definitiva i els japonesos haurien demanat ocupar la pròxima plaça vacant, és a dir, la del 2032.

No obstant això, pocs dies més tard, el mateix govern japonès ha aparegut per desmentir aquesta informació i ha repetit el mantra en el qual es ve insistint des de fa mesos, que és que els Jocs Olímpics de Tòquio se celebraran i simbolitzaran el triomf sobre la Covid-19. Així, Yoshihide Suga, primer ministre nipó, ha assegurat que estan “decidits a organitzar i celebrar uns Jocs Olímpics segurs”.

A la vegada, el Comitè Olímpic Internacional (COI) també ha negat aquesta suposició i ho ha fet des del primer moment. A través d’un comunicat oficial emès a les xarxes socials, l’organisme encarregat de l’organització i regulació dels Jocs Olímpics ha declarat que la informació del Times és “categòricament falsa”.

Més informació

Nou comentari