Món Esport
Terratrèmol en la Federació Espanyola de Rugbi per l’escàndol del Mundial

La Federació Espanyola de Rugbi està passant un autèntic terratrèmol. L’expulsió de la selecció espanyola masculina de rugbi del Mundial de l’any 2023 per la falsificació d’un passaport ja s’ha cobrat la seva primera víctima. I és que el president de la federació, Alberto Feijoo, ha anunciat avui que dimitirà. Això sí, ho farà un cop acabin de recórrer la sanció a la World Rugby. Abans, els jugadors han emès un comunicat carregant contra ell, i un d’ells, Bautista Güemes, ha titllat la seva compareixença de vergonyosa.

La dimissió del president de la Federació Espanyola de Rugbi

Alberto Feijoo ha fet avui una roda de premsa en la qual ha anunciat dues grans notícies. En primer lloc, ha anunciat que Espanya recorrerà la sanció: “Entenc la decepció de jugadors i l’staff, la decisió no ha contemplat les circumstàncies excepcionals. Per això, recorrerem la sanció, per haver perdut al despatx el guanyat al terreny de joc”.

D’altra banda, Feijoo ha anticipat que, un cop s’acabi el procés esmentat, dimitirà com a president: “Som responsables, però no culpables. Hem estat enganyats, mai vaig pensar que ningú pogués falsificar un document. Recorrerem davant World Rugby i després presentaré la meva dimissió“.

La reacció dels jugadors a l’escàndol i a les paraules del president

Abans d’aquesta important compareixença, els jugadors de la selecció havien publicat un comunicat en el qual demanaven la “dimissió” i la “neteja” de la federació. A més, hi lamentaven que “la nostra feina [és a dir, la classificació al Mundial] va estar ben feta i aconseguida i doblement opacada per la incapacitat de realitzar una bona feina, des del president fins a l’últim directiu encarregat de revisar l’elegibilitat de cadascun dels jugadors”.

Després, un d’aquests jugadors, Bautista Güemes, s’ha pronunciat al diari Marca per titllar les declaracions de Feijoo de vergonyoses: “Em sembla una vergonya tot el que ha dit, perquè en realitat ha dit molt sense dir res. No s’han donat els noms dels implicats per respecte a ells quan el respecte hauria de ser cap a nosaltres, els jugadors. Estan cuidant tres persones que han llançat merda sobre el rugbi espanyol i sobre les il·lusions de tot un país”.



Més notícies
Gavin Van den Berg, jugador de rugbi que ha generat l'expulsió d'Espanya del Mundial de 2023 | Europa Press
Expulsen Espanya del Mundial de rugbi per la falsificació d’un passaport
Notícia: Expulsen Espanya del Mundial de rugbi per la falsificació d’un passaport
Comparteix
La selecció espanyola va jugar dos partits de la fase de classificació amb una alineació indeguda
Imatge promocional dels Diables de Barcelona | Diables de Barcelona
Qui són els Diables, el nou equip de rugbi de Barcelona?
Notícia: Qui són els Diables, el nou equip de rugbi de Barcelona?
Comparteix
Ha nascut una nova franquícia catalana d'aquest esport amb la màxima ambició

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa