Món Esport
Qui són els Diables, el nou equip de rugbi de Barcelona?
  • CA

El rugbi català està d’enhorabona. Ha nascut una nova franquícia d’aquest esport a la capital del país, anomenada Diables de Barcelona, la qual aterra a aquest món amb les màximes ambicions. L’objectiu d’aquest equip serà disputar una nova lliga europea de cara a la temporada vinent, la 2022-2023, amb altres clubs de països del Vell Continent. Els seus impulsors, els empresaris catalans Josep M. Monti i Jordi Homs, han escollit el nom de Diables fent referència a la tradició catalana dels balls i la pirotècnia, ja que encaixa a la perfecció amb el llenguatge del rugbi. És un projecte que es va començar a traçar l’any 2021, a partir de l’associació Barcelona Rugby, i que es va definir amb més precisió a partir del 2018.

Ara per ara, però, els Diables de Barcelona no es troben a cap lliga. Tanmateix, sí que estan a punt de començar la seva primera gira internacional aquest mateix mes de novembre. Serà la Toyota Challenge que es disputarà a Sud-àfrica, concretament a Bloemfontein, entre els dies 13 i 16 d’aquest mes. Els seus rivals seran equips destacats d’aquest país amb tanta tradició en el món del rugbi, entre els quals sobresurt la franquícia organitzadora del torneig, els Toyota Cheetahs.

La plantilla dels Diables de Barcelona està formada, principalment, per jugadors catalans, irlandesos i sud-africans. Sean Shyman és el nom que destaca, ara per ara, en la nova franquícia de rugbi del nostre país. Encara no es coneix a quin estadi es disputaran els partits dels Diables, tot i que el Lluís Companys ja ha quedat descartat. D’altra banda, cal tenir en compte que el finançament d’aquest club provindrà principalment de capital privat i que el pressupost es mourà en un inici entre uns dos i cinc milions d’euros.



Més notícies
Xavi i Piqué, l'any 2009 | FC Barcelona
Piqué, la primera víctima de les estrictes normes de Xavi
Notícia: Piqué, la primera víctima de les estrictes normes de Xavi
Comparteix
El nou entrenador del Barça hauria vetat una entrevista del central català
Xavi Hernández coneix la plantilla | FC Barcelona
Aquestes són les ‘famoses’ normes que Xavi introduirà al vestidor
Notícia: Aquestes són les ‘famoses’ normes que Xavi introduirà al vestidor
Comparteix
El tècnic egarenc les ha comunicat als seus futbolistes durant el seu primer entrenament

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a abril 30, 2022 | 09:51
    Narcís abril 30, 2022 | 09:51
    Som-hi! Enhorabona! PD : tota la sort del món!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa