Món Esport
Frustrada la polèmica moció de censura en la Federació Espanyola de Rem

El rem espanyol ha sigut notícia els darrers dies i no pas per cap triomf esportiu. S’ha donat arran la moció de censura que l’advocat malagueny José Agustín Gómez-Raggio ha executat vers l’actual presidenta de la Federació Espanyola de Rem, Asunción Lorente. Hi havia consens en aquesta acció entre els membres de l’assemblea, que estaven descontents amb la gestió de Loriente advocant que no havia complert les expectatives. Però el diari Marca va fer públics i en la seva portada, abans de la votació, una serie de tweets que han fet que els membres en qüestió s’ho repensessin i que finalment la moció no prosperés.

Als tweets en qüestió, piulats a finals del 2021, Gómez-Raggio carregava agressivament contra diverses persones. Es referia al líder de l’oposició del govern espanyol, Pablo Casado, al president del mateix, Pedro Sánchez, i als xinesos com a “fills de puta”. A més, també proferia crítiques, en aquest cas sense insults, al PSOE i al PP.

Posteriorment a que el diari esportiu publiqués els tweets en qüestió, Gómez-Raggio va excusar-se amb que “he nascut a Espanya, una cultura mediterrània, hereva probablement de la cultura grecollatina. Amb aquesta descendència, aquí som persones que ens agrada estar al fòrum públic, als bars… i les xarxes socials són una taverna”.

Els membres de l’assemblea, però, ja havien dictat sentència. Perquè si fa un mes el 70% d’aquests era partidari de votar Gómez-Raggio, en la votació, celebrada al Club Natació Banyoles, ha perdut per dos vots. Ha passat de tenir un suport de 53 persones a rebre’l per part de només 37. Per tant, continuarà sent la presidenta una Asunción Loriente que creu que “el seu perfil empanya i entorpeix la labor de representació. Cadascú pot pensar el que consideri, però em sembla molt desafortunat perquè hem d’estar ben representats”.

També han opinat el Consell Superior d’Esports (CSD) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE). Ho han fet després de la votació, per expressar que “resulta molt difícil de concebre és que la presidència d’una federació esportiva recaigui en una persona que insulta greument, a través de les xarxes socials, a responsables polítics de tot signe i institucions de tot nivell, amb tuits carregats d’odi. Fins i tot dirigits a ciutadans d’altres nacionalitats”.



Més notícies
Sergi Roberto, futbolista del Barça | Europa Press
Sergi Roberto, amb un peu fora del Barça
Notícia: Sergi Roberto, amb un peu fora del Barça
Comparteix
El Barça no estaria disposat a acceptar la proposta del seu representant ni a renovar-lo
Chen Yansheng, president de l'Espanyol | Europa Press
Mr.Chen entra en escena per frenar la crisi de l’Espanyol abans del derbi
Notícia: Mr.Chen entra en escena per frenar la crisi de l’Espanyol abans del derbi
Comparteix
Ha volgut enviar un missatge d'optimisme a l'afició blanc-i-blava

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa