Món Esport
L’esport espanyol, tacat per les greus acusacions de dopatge a Barcelona 92

Eufemiano Fuentes, metge esportiu, ha concedit una entrevista a Jordi Évole que ha generat una gran polèmica per les seves acusacions de dopatge a diversos esportistes espanyols durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92. Fuentes és conegut justament per haver reconegut en moltes ocasions la seva implicació en casos de dopatge. De fet, és la figura més important de l’Operación Puerto, la qual, iniciada el 2006, va investigar tot aquest assumpte. Fuentes va ser detingut, però com que el dopatge no era en aquell moment un delicte tipificat al codi penal espanyol, va ser alliberat.

Des d’aleshores es comenta que el gran èxit de la comitiva espanyola a Barcelona 92 es podria deure al dopatge. En aquesta entrevista amb Évole, Fuentes assenyala directament Fermín Cacho, medalla d’or en 1.500 metres. De fet, el nom de Cacho és l’únic que surt tacat de forma clara després d’aquesta conversa, ja que els altres noms només són insinuacions. Així doncs, el corredor sorià hauria pres substàncies il·legals, presumptament, per poder guanyar aquells jocs, sempre segons Fuentes. “Si jo parlés, caurien diverses medalles espanyoles de Barcelona 92”, ha assegurat.

De la mateixa manera, Fuentes també nega la seva implicació amb alguns esportistes. Daniel Plaza, Antonio Peñalver i Javier García Chico, per exemple, són tres noms que queden deslligats de les acusacions de dopatge, com a mínim pel que fa a Fuentes, ja que ell mateix assegura que no va treballar amb ells.

Dopatge al futbol

Fuentes va més enllà de l’olimpisme i també parla de presumptos casos de dopatge al futbol espanyol. Assegura que va treballar amb la Reial Societat quan l’equip basc va estar a punt de guanyar la Lliga a inicis dels 2000 i també afirma haver rebut una gran quantitat de diners per haver assessorat el Reial Madrid, tot i que després es fa enrere. En qualsevol cas, sempre són insinuacions i acusacions d’Emiliano Fuentes.Més notícies
Andreu Plaza, després de perdre la final de Copa | FC Barcelona
Notícia: Derrota duríssima del Barça a la final de Copa (6-1)
Comparteix

Derrota duríssima del Barça a la final de Copa (6-1)

L'Inter s'acarnissa amb el conjunt blaugrana
Notícia: Derrota duríssima del Barça a la final de Copa (6-1) - Mobile
Maverick Viñales, a Qatar | Europa Press
Notícia: Triomf català al primer Gran Premi de MotoGP de la mà de Viñales
Comparteix

Triomf català al primer Gran Premi de MotoGP de la mà de Viñales

El pilot de Roses s'ha imposat a la resta amb un tram final de cursa exemplar
Notícia: Triomf català al primer Gran Premi de MotoGP de la mà de Viñales - Mobile

Nou comentari

Comparteix