Els Estats Units es proclamen reis del medaller amb una remuntada èpica

Els nord-americans han aconseguit sumar 39 metalls daurats, un més que la Xina

Tot semblava dat i beneït al medaller durant els últims dies dels Jocs Olímpics. La Xina va arribar a tenir vuit ors més que els Estats Units durant la darrera setmana de competició i semblava que lideraria la classificació sense problemes. Però els nord-americans no s’han conformat amb la segona posició i han passat per davant del gegant asiàtic amb una remuntada memorable.

Els representants estatunidencs han aconseguit vuit ors durant els dos últims dies dels Jocs, sumant un total de 39, tan sols un més que la delegació xinesa. Per tercer cop consecutiu, els Estats Units acaben la cita olímpica com a líders de la classificació de medalles. A més, també han estat el país amb més metalls, amb un total de 113, molt per sobre de les 88 de la Xina. Però l’únic que val per guanyar posicions al medaller són els ors i els nord-americans han hagut de suar per aconseguir-ho.

Japó ha aconseguit ser tercer sense problemes amb 27 metalls daurats. A més, Gran Bretanya ha guanyat la partida per la quarta posició al Comitè Olímpic Rus i a Austràlia. Els països que ocupen del setè al desè lloc estan empatats amb deu ors cadascú, però Països Baixos ha quedat per sobre de França perquè té tres bronzes més, i d’Alemanya i Itàlia, perquè suma més medalles de plata.

Pel que fa a Espanya, ha aconseguit els mateixos metalls que a Rio 2016, 17, i ha obtingut 42 diplomes olímpics. Però als últims Jocs Olímpics, els espanyols van obtenir quatre medalles d’or més. La delegació espanyola ha acabat la cita olímpica ocupant la posició número 22 del medaller.

Més informació

Nou comentari