Tòquio acomiada els Jocs Olímpics de la superació i dóna el relleu a París 2024

La pirotècnica i l'optimisme protagonitzen el comiat de la cita olímpica

Els Jocs Olímpics de Tòquio han posat punt final amb la cerimònia de clausura aquest diumenge. La millor notícia que ha deixat aquesta cita és el mateix fet d’haver-se celebrat. Els dubtes sobre la suspensió d’aquest esdeveniment van estar presents fins als dies previs a la seva inauguració.

Durant l’últim acte dels Jocs Olímpics, han desfilat els abanderats de totes les delegacions olímpiques i s’ha penjat les medalles als tres primers classificats de la marató, que ha guanyat el kenià Eliud Kipchoge. L’alegria que han mostrat tots els atletes a l’estadi ha compensat l’absència de públic característica en aquests Jocs. A més, la presidenta del Comitè Organitzador de Tòquio 2020, Seiko Hashimoto, ha qualificat aquesta cita olímpica com “els jocs de la superació”.

Cal recordar que un dels objectius del Japó en aquests Jocs Olímpics era mostrar la recuperació del poble japonès després del tsunami i la crisi nuclear que va patir el 2011. Finalment, han valgut per mostrar un bri d’esperança després de la crisi sanitària mundial.

Abans d’acabar, el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, ha entregat el relleu olímpic l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo. A més, els atletes francesos han donat la benvinguda a París 2024 des de la Torre Eiffel. Per concloure la cerimònia, Bach ha declarat finalitzats els Jocs Olímpics, la flama olímpica s’ha apagat i la pirotècnia ha coronat l’Estadi Olímpic de Tòquio.

Més informació

Nou comentari