Món Esport
Carapaz, Belmonte, Cerezo i els altres noms propis de la primera jornada olímpica
  • CA

Malgrat que alguns esports per equips ja havien començat abans de la inauguració dels Jocs Olímpics, com el futbol o el beisbol, la primera gran jornada olímpica ha estat avui, dia 24 de juliol, en la qual han començat moltíssimes categories i fins i tot s’han repartit algunes medalles en esports molt destacats. El primer dia de Tòquio 2020+1 no ha decebut i hi ha hagut grans moments que ja quedaran per sempre en el record.

Richard Carapaz

La medalla més important que s’ha repartit ha estat la de ciclisme en ruta. En una prova molt atractiva, han destacat els ciclistes que ho havien de fer. L’equatorià Richard Carapaz ha aconseguit un or molt meritori després de protagonitzar una gran escapada i ha assolit així la tercera medalla per a l’Equador en la història dels Jocs Olímpics. La plata ha estat molt disputada entre el jove Tadej Pogacar, guanyador del Tour de França, i Wout van Aert. El belga s’ha imposat per mil·lèssimes. Alejandro Valverde ha fet figa.

Adriana Cerezo

Un altre dels noms propis de la jornada ha estat el de la madrilenya Adriana Cerezo. Amb només 17 anys ha enlluernat tot el món després de demostrar una superioritat increïble en la prova de taekwondo de menys de 50 quilos. Ha batut rivals amb moltíssima més experiència que ella fins arribar a la final. Tanmateix, la tailandesa Panipak s’ha imposat en un duel ajustadíssim i Cerezo s’ha hagut de conformar amb la plata, primera medalla per a la delegació espanyola.

Adriana Cerezo (esquerra) durant la semifinal de taekwondo | Europa Press

Mireia Belmonte

També ha estat molt sorprenent el debut de Mireia Belmonte. La badalonina, amb 30 anys i uns darrers cursos més aviat fluixos, s’ha classificat per a la final de 400 metres estils amb un grandíssim quart millor temps i, contra tot pronòstic, podrà lluitar per alguna medalla. Pel que fa a la natació, Adam Peaty ha demostrat el seu domini en la prova de 100 metres braça i ho té tot de cara per guanyar l’or.

Adam Peaty, un dels millors nedadors de la història, a Tòquio | Europa Press

En el terreny dels esports d’equip, gran primera victòria de la selecció espanyola masculina d’handbol, dirigida pel català Jordi Ribera, contra Alemanya. En altres conjunts farcits de catalans, com el waterpolo femení o l’hoquei herba masculí, també s’han donat grans actuacions. Finalment, també cal destacar un triomf molt lluitat de l’empordanesa Paula Badosa a la primera ronda del tenis femení.



Més notícies
Les anelles olímpiques, a la cerimònia d'inauguració de Tòquio 2020 | Europa Press
La cerimònia d’inauguració dels Jocs abraça la pandèmia i se’n surt amb nota
Notícia: La cerimònia d’inauguració dels Jocs abraça la pandèmia i se’n surt amb nota
Comparteix
La paritat també ha estat un dels temes més presents a l'Estadi Olímpic de Tòquio
Una manifestant japonesa, contrària a la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio | Europa Press
Paga la pena organitzar uns Jocs Olímpics en pandèmia?
Notícia: Paga la pena organitzar uns Jocs Olímpics en pandèmia?
Comparteix
Intentem respondre aquesta pregunta amb Carles Murillo i Gerard Esteva

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa