Món Esport
La basquetbolista Anna Cruz també acusa de maltractament Lucas Mondelo
  • CA

La jugadora de bàsquet catalana Anna Cruz ha estat la segona a denunciar els mètodes abusius de l’exseleccionador d’Espanya Lucas Mondelo. La gironina Marta Xargay va ser la primera a fer-ho la passada setmana, quan va acusar l’entrenador d’haver-li generat una ansietat mental que la va conduir a patir trastorns alimentaris.

Anna Cruz i Mondelo van coincidir al Dynamo Kursk durant una temporada i a la selecció espanyola durant vuit anys. La basquetbolista va decidir deixar el combinat espanyol a principis d’any en un comunicat on es referia al tècnic amb les següents paraules: “A la família no se la tracta així. Ha fet molt de mal a gent que li ha tret les castanyes del foc“.

Ara, la jugadora ha detallat els seus problemes amb Lucas Mondelo en una entrevista a El País. La jugadora assegura que “Costa molt arribar a l’elit i és molt dur haver-ho de deixar perquè una persona et fa la vida impossible”. Anna Cruz manifesta que “el seu maltractament psicològic em va generar estrès, ansietat, depressió i va provocar que abandonés la Selecció”.

L’escorta coincideix amb Marta Xargay en explicar que “utilitzava el pes com a estratègia de pressió i assetjament. Feia escarafalls darrere de la bàscula. Ha enfonsat moltes jugadores”. Anna Cruz assegura que Mondelo va ser totalment cruel amb ella a la seva primera concentració amb Espanya després de ser operada del genoll: “Vaig patir faltes de respecte, personals i professionals. Em feia el buit i em desqualificava davant de tothom. L’abús de poder es va convertir en humiliació. Vaig necessitar ajuda psicològica per superar allò“.

Després d’aquesta concentració, la jugadora va decidir abandonar la selecció espanyola: “Els atacs d’ansietat que vaig patir aquells dies em van fer dir prou. No podia aguantar més aquella merda“. Cruz assegura que els títols que ha aconseguit Espanya durant l’etapa de Mondelo com a entrenador no compensen el patiment generat: “Ens agrada competir i passem per alt coses intolerables. Les medalles i títols no han de sortir tan cars“.

Lucas Mondelo va emetre un comunicat el passat dimarts on negava les acusacions que Marta Xargay havia proferit contra ell i acusava la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) de mentir. La FEB va explicar a través d’un altre comunicat que coneixia el distanciament entre el tècnic i les jugadores internacionals. A més, Mondelo va assegurava que emprendria accions legals.



Més notícies
Lucas Mondelo dirigeix un partit de la selecció espanyola | Europa Press
L’exentrenador d’Espanya Lucas Mondelo respon a les dures acusacions de Marta Xargay
Notícia: L’exentrenador d’Espanya Lucas Mondelo respon a les dures acusacions de Marta Xargay
Comparteix
El tècnic nega haver tingut constància dels problemes alimentaris de Xargay
Marta Xargay durant un partit amb Espanya | Europa Press
Marta Xargay admet que va patir bulímia per culpa de l’exseleccionador d’Espanya
Notícia: Marta Xargay admet que va patir bulímia per culpa de l’exseleccionador d’Espanya
Comparteix
L'exbasquetbolista assegura que l'entrenador va acusar-la de tenir sobrepès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa