Món Esport
Marta Xargay admet que va patir bulímia per culpa de l’exseleccionador d’Espanya
  • CA

La basquetbolista catalana Marta Xargay va anunciar la seva retirada el passat 15 de juliol. Aquesta decisió de la gironina va arribar tres mesos després de signar un contracte amb els Phoenix Mercury, equip de la WNBA. Tot i el seu bon cartell i la seva exitosa trajectòria, l’esportista va decidir posar punt final a la seva carrera amb tan sols 30 anys. Un mes després de comunicar el seu adéu definitiu al bàsquet, Xargay ha explicat les causes que l’han conduït a retirar-se en una entrevista a El País: “Vaig haver d’avantposar la persona a l’esportista. No podia continuar aguantant coses que no són assumibles”.

La gironina ha assenyalat un culpable principal de la seva desídia envers l’esport. Es tracta de Lucas Mondelo, que ha estat seleccionador d’Espanya durant nou anys fins que va ser destituït la setmana passada pel mal paper del combinat espanyol als Jocs Olímpics. A més, la jugadora i el tècnic van coincidir també l’any 2019 al Dynamo Kursk rus. Xargay ha relatat els mals tràngols que va passar per culpa de l’entrenador: “Em va portar a límits molt durs. He tingut molts problemes amb el menjar per culpa d’aquesta persona“.

La basquetbolista ha detallat alguna de les actituds de Mondelo amb ella i altres companyes: “Ens feia pesar cada setmana. A mi em va arribar a dir que no tindria postres al dinar perquè estava grassa. Jo mesurava 1,82 metres i pesava 67 quilos. Això em va generar molta inseguretat. Ell em deia constantment que estava fora del meu pes”. El País explica que els metges van detectar que Xargay patia bulímia i ortorèxia, que és obsessió per menjar sa. L’exjugadora admet que “em sentia malament quan menjava o ho feia amb ansietat i després anava al lavabo. Podia estar dues hores al supermercat mirant els components dels productes”.

Tot i això, la gironina va ser capaç de sobreposar-se als seus problemes i fer un Eurobasket brillant amb Espanya, on va guanyar l’or i va ser la màxima anotadora de la final. L’exbasquetbolista confessa que “no sé d’on vaig treure les forces. Vaig pensar que jo era més gran que tot allò. M’apassionava jugar i volia guanyar una altra medalla”.

Un fet molt criticat és que la Federació Espanyola de Basquetbol (FEB) va demanar a Xargay que no fes pública aquesta història fins després dels Jocs Olímpics per no desvirtuar la selecció espanyola durant el campionat. La intenció de l’exjugadora era explicar-ho uns dies abans de la cita olímpica. En publicar-se l’entrevista a El País, la FEB ha emès un comunicat on exposa que “la federació condemna qualsevol conducta abusiva. La FEB era coneixedora del desgast entre l’entrenador i les jugadores, però no tenia coneixement de la situació de Marta Xargay fins a la publicació de la informació”.



Més notícies
Les jugadores de l'equip de bàsquet dels Estats Units celebren la medalla d'or | Europa Press
Els Estats Units es proclamen reis del medaller amb una remuntada èpica
Notícia: Els Estats Units es proclamen reis del medaller amb una remuntada èpica
Comparteix
Els nord-americans han aconseguit sumar 39 metalls daurats, un més que la Xina
La pirotècnia acomiada els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 | Europa Press
Tòquio acomiada els Jocs Olímpics de la superació i dóna el relleu a París 2024
Notícia: Tòquio acomiada els Jocs Olímpics de la superació i dóna el relleu a París 2024
Comparteix
La pirotècnica i l'optimisme protagonitzen el comiat de la cita olímpica

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a agost 09, 2021 | 20:02
    Anònim agost 09, 2021 | 20:02
    Que es foti per col·laboracionista ! S'hagués quedat a Catalunya no li hagués passat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa