Món Esport
L’exentrenador d’Espanya Lucas Mondelo respon a les dures acusacions de Marta Xargay
  • CA

L’exseleccionador d’Espanya, Lucas Mondelo, ha emès un comunicat després que l’exbasquetbolista Marta Xargay expliqués en una entrevista a El País que va patir bulímia i ortorèxia (obsessió pel menjar sa) per culpa del tècnic. La jugadora acusava l’entrenador d’haver-li generat inseguretat sobre el seu estat físic: “Em deia constantment que estava fora del meu pes. Va arribar a dir-me que no tindria postres perquè estava grassa”. A més, Xargay va afirmar que Mondelo obligava les jugadores a pesar-se constantment. Tots dos van coincidir a la selecció espanyola i en dos clubs, el Perfumeries Avenida i el Dynamo Kursk.

L’entrenador barceloní ha mostrat la seva indignació envers les paraules de l’exjugadora: “Vull expressar el meu refús total, sorpresa i consternació per les responsabilitats atribuïdes a la meva persona sobre presumptes situacions mèdiques de Marta Xargay”. Mondelo nega haver tingut qualsevol classe de problema personal amb la gironina: “Ha treballat amb mi des del 2009 tenint sempre una relació de cordialitat, proximitat i professionalitat que hem manifestat en entrevistes, missatges i àudios de Whatsapp”.

A més el tècnic afirma que “sempre he tingut a la Marta en alta estima, tractada amb el màxim respecte i admiració pel seu rendiment”. Tanmateix, Mondelo explica que mai havia tingut coneixement dels problemes de salut de Xargay: “Les jugadores estan sotmeses a exhaustius controls i reconeixements mèdics. En cap moment, he estat advertit de cap anomalia que conduís als fets greus dels quals he estat acusat”.

D’altra banda, l’entrenador exposa que la dieta i el control del físic de les basquetbolistes no és només responsabilitat seva: “L’alimentació de les jugadores correspon als serveis mèdics de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) o el club. Tots els meus mètodes de treball són aprovats pel president”.

Per últim, Mondelo considera “inadmissible” el comunicat de la FEB, on s’admet que tenien coneixement d’un distanciament entre les jugadores de la selecció espanyola i el tècnic. El barceloní qualifica de falses les acusacions que s’han fet contra ell i assegura que “he traslladat als meus assessors legals l’estudi de tot el que ha succeït per exercir les accions legals oportunes“.



Més notícies
Marta Xargay durant un partit amb Espanya | Europa Press
Marta Xargay admet que va patir bulímia per culpa de l’exseleccionador d’Espanya
Notícia: Marta Xargay admet que va patir bulímia per culpa de l’exseleccionador d’Espanya
Comparteix
L'exbasquetbolista assegura que l'entrenador va acusar-la de tenir sobrepès
Pedri s'incorpora a la concentració del Barça | FC Barcelona
Un Pedri de rècord refusa tenir vacances i s’incorpora al Barça
Notícia: Un Pedri de rècord refusa tenir vacances i s’incorpora al Barça
Comparteix
El canari va tancar la temporada 20/21 amb 73 partits disputats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa