Món Esport
El pilot català Àlex Palou fa història a l’automobilisme mundial
  • CA

El pilot català Àlex Palou, nascut a Sant Antoni de Vilamajor, ha fet història després de convertir-se en el primer corredor de tot l’Estat espanyol que aconsegueix guanyar el prestigiós campionat de l’IndyCar Series, que es podria traduir com la Fórmula 1 dels Estats Units. Palou, de 24 anys i membre de l’equip Chip Ganassi, s’ha adjudicat el títol després de finalitzar quart al circuit de Long Beach, al comtat de Los Angeles (Califòrnia). El seu bon rendiment durant les curses anteriors li ha permès poder acabar en aquesta posició, però guanyar el trofeu de totes maneres.

L’IndyCar Series es corre als Estats Units des de l’any 1996 i els guanyadors han estat gairebé sempre nord-americans, australians o britànics. Que un pilot d’algun país que no sigui aquest s’adjudiqui aquest títol és una autèntica fita i és per això que el fet que un català ho faci, representa una gran notícia per a l’esport del nostre país. Més enllà d’ell i dels llocs ja anomenats, només hi ha hagut un campió brasiler, un campió suec i un campió francès. Això sí, tots els equips que han vençut una IndyCar han estat estatunidencs. Alguns dels participants més coneguts són Juan Pablo Montoya, Dario Franchitti, Scott Dixon, Sam Hornish Jr. o Josef Newgarden.

Palou no té cap intenció immediata de fer el salt a la Fórmula 1. Considera que és una competició desnivellada a causa de les diferències econòmiques que hi ha entre els equips i que això fa que hi hagi uns clars favorits a vèncer des d’abans de l’inici del Mundial. Ha trobat el seu lloc a l’IndyCar, després de treballar durament per fer-se un lloc en aquest món, i vol continuar allargant la seva etapa exitosa als Estats Units.



Més notícies
Hamilton, al Gran Premi de Rússia | Europa Press
Hamilton ho torna a fer
Notícia: Hamilton ho torna a fer
Comparteix
El pilot birtànic pren el lideratge a Verstappen el dia que aconsegueix la seva victòria número 100
Dean Berta Viñales ha mort als setze anys | MotoGP
Tràgica mort del pilot català Dean Berta Viñales als 15 anys
Notícia: Tràgica mort del pilot català Dean Berta Viñales als 15 anys
Comparteix
El cosí de Maverick ha patit un accident fatal al circuit de Jerez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa