El Madrid es proclama campió de Lliga en golejar l’Espanyol (4-0)

El Reial Madrid s’ha proclamat campió de Lliga de forma matemàtica quan encara queden quatre jornades perquè acabi el campionat. Els blancs han assegurat el títol després de guanyar l’Espanyol per 4-0 gràcies a un doblet de Rodrygo i als gols de Marco Asensio i Karim Benzema. Quant als blanc-i-blaus, se situen a nou punts del descens a l’espera que acabi la jornada i no haurien de tenir problemes per assegurar la permanència matemàtica tot i que acumulen tres derrotes seguides.

El Madrid ha assetjat la porteria blanc-i-blava durant la primera meitat buscant un gol que els acostés al títol de Lliga mentre els blanc-i-blaus mostraven la passivitat típica d’un equip que no té por de baixar i que tampoc aspira a la part alta de la taula. Els blancs ha estat a punt d’avançar-se al marcador durant el primer quart d’hora de joc quan Mariano ha estavellat una pilota al pal a la sortida d’un córner. El davanter ha tornat a provar-ho poc després amb una rematada de cap que ha sortit molt a prop de la porteria catalana.

Al minut 33, els locals han desfet l’empat per mitjà de Rodrygo, que ha rebut una assistència de Marcelo dins l’àrea i ha superat Diego López amb un xut ras. Poc després, el mateix Rodrygo ha aprofitat una pèrdua de Yangel Herrera al costat de l’àrea perica per fer el segon gol del partit.

Segona part de festa al Bernabéu

La segona meitat no ha tingut gaire més història. El Madrid ha sentenciat el partit després d’una pèrdua molt comprometedora de Raúl de Tomás, que ha propiciat un contracop que ha culminat Asensio i que ha fet que el Santiago Bernabéu comencés a celebrar el títol de Lliga. Els blanc-i-blaus encara han tingut sort que l’àrbitre ha anul·lat un gol d’Isco al minut 70 per fora de joc després de revisar la jugada al monitor del VAR. No obstant això, els pericos no s’han deslliurat de rebre el quart gol. Benzema ha aprofitat una passada de la mort de Vinicius per fer el 4-0 definitiu.