Món Esport
Vinicius podria prendre una sorprenent decisió per al seu futur

Vinicius Junior, jugador brasiler del Reial Madrid que ha hagut de patir comentaris racistes al camp del València, podria plantejar-se deixar el club madridista. Després de l’últim partit de Lliga, Vinicius ha entrat en una guerra particular amb el president de LaLiga, Javier Tebas, a través de les xarxes socials. Tot i que el que més sorprèn és el que ha apuntat el mitjà ESPN. Segons la cadena, l’entorn del jugador li hauria recomanat deixar el Reial Madrid per culpa dels continuats insults que ha rebut en tots els camps de la Lliga espanyola aquesta temporada.

En gairebé cada partit fora de casa, Vinicius ha hagut de viure un ambient molt hostil, fins al punt que en el partit d’aquest diumenge ha estat el mateix jugador que ha assenyalat directament un aficionat que segons ell li ha dit “mono“. L’entorn més proper al jugador li hauria aconsellat que deixés el Madrid, però tal com apunten les informacions el jugador no contempla aquesta decisió, tot i que també asseguren que el brasiler està “al límit”.

Cal afegir que altres persones del seu entorn, com la seva agència de representació, han denunciat els fets a través d’un comunicat: “Durant el partit entre València i Reial Madrid hem assistit a escenes de racisme generalitzat, intencionat i institucionalitzat. Tres anys després de la commoció del món amb un vídeo de George Floyd, en què era brutalment immobilitzat, avui, el món sencer ha estat testimoni d’un succés en què Vinicius ha estat immobilitzat de forma covarda”. A més, carreguen durament contra LaLiga: “No accepten que l’esportista més decisiu i rellevant de la Lliga sigui negre. Els negres no són acceptats a LaLiga“.

Carlo Ancelotti i Vinicius Junior, durant el partit entre València i Reial Madrid | Europa Press
Carlo Ancelotti i Vinicius Junior, durant el partit entre València i Reial Madrid | Europa Press

Les actituds de Vinicius tampoc han ajudat gens

Primer de tot, no s’hauria d’obviar que el jugador, que està sent el centre de totes les mirades actualment, no ha gestionat la situació de la millor forma. Encara que, és veritat que en cada partit, Vinicius està rebent insults i comentaris racistes i això no s’ha de tolerar mai. De fet, des de Món Esport s’han condemnat totalment tots els actes racistes cap a l’extrem brasiler.

D’altra banda, també s’han de poder criticar les actituds del jugador en els partits del Reial Madrid. Els gestos en el partit a Mestalla per part del jugador quan ha marxat expulsat, no són el primer d’uns fets que s’han anat repetint al llarg de la temporada.

El Valencia actuarà durament i el Reial Madrid ataca a la RFEF

Per una banda, el València ha anunciat que anirà fins al final amb les seves investigacions. El club assegura en un comunicat que “ha identificat a un aficionat que va proferir gestos racistes a Vinicius Jr” i que “s’està treballant de manera coordinada per a confirmar la identitat d’altres possibles implicats”. L’entitat ha explicat que “aplicarà la màxima severitat contra els aficionats que estiguin implicats expulsant-los de l’estadi per a tota la vida”.

Per l’altra, el Reial Madrid ha tret un nou comunicat en què ha agraït les mostres de suport i la condemna que han fet moltíssims mitjans del racisme cap a Vinicius. Però també ha carregat contra el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales. El president ha criticat els actes de racisme i ha dit que actuaran per solucionar el problema. No obstant això, el club blanc considera que “ha permès que no s’hagi actuat de manera contundent per a evitar la situació a la qual s’ha arribat”. “Amb la seva passivitat s’ha contribuït al desemparament i a la indefensió del nostre jugador. Mai es pot fer responsable del delicte a la víctima que el pateix“, afegeix el Reial Madrid.



Més notícies
Xavi Hernández i Carlo Ancelotti, durant un Barça-Madrid | Europa Press
Declaracions exemplars de Xavi sobre els insults a Vinicius
Notícia: Declaracions exemplars de Xavi sobre els insults a Vinicius
Comparteix
L'entrenador del Barça ha condemnat les faltes de respecte al futbol i ha exigit canvis
Vinicius Jr., durant el partit contra el València de la temporada 2022/23 | Europa Press
Tebas diu que “Espanya no és racista”, mentre el Madrid posa una denúncia
Notícia: Tebas diu que “Espanya no és racista”, mentre el Madrid posa una denúncia
Comparteix
Els insults que va patir Vinicius en el partit contra el València a Mestalla porten molta cua
Vinicius Jr., durant el partit contra el València | Europa Press
El madridisme es burla de la mort d’un aficionat del València en el partit
Notícia: El madridisme es burla de la mort d’un aficionat del València en el partit
Comparteix
Va patir un episodi cerebrovascular a la graderia i els serveis mèdics no li van poder salvar la vida
Vinicius Jr, jugador del Madrid | Europa Press
Vinicius esclata contra Tebas: “El racisme és normal a la Lliga”
Notícia: Vinicius esclata contra Tebas: “El racisme és normal a la Lliga”
Comparteix
El futbolista brasiler del Reial Madrid, expulsat per colpejar un jugador del València, esclata contra la competició

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JMR a maig 22, 2023 | 21:43
    JMR maig 22, 2023 | 21:43
    Suposo que els crits de puta barça puta catalunya també seran sancionats oi?
  2. Icona del comentari de: La reflexió ha de ser més a fons a maig 22, 2023 | 22:05
    La reflexió ha de ser més a fons maig 22, 2023 | 22:05
    Home, que els espanyols són racistes ho patim en pròpia pell els catalans. No accepten cap diferència, ni de llengua, ni de cultura, ni d'història, tots som inferiors a ells. També crec que aquest ésveramet és augmentat per ser del Madrid i aquest haver perdut lliga i campions. No soporten quedar en situacinnnó inferior. Aquest noi també ha d'aprendre a comportar-se. Els que l'han insultat no poden tornar a cap camp. M'agradaria saber quina llengua parlen. Ho sento. I, com és que ningú parla de la bufetada que primer van dir que havia donat a un del València?
  3. Icona del comentari de: potser no és així a maig 23, 2023 | 09:17
    potser no és així maig 23, 2023 | 09:17
    "ha hagut de patir comentaris racistes al camp del València". De races diferents, el futbol espanyol n'està ple. Ara be, de jugadors conflictius, prepotents, provocadors i desafiants i a més amb joc brut n'hi ha pocs i tots son insultats. M'agradaria saber l'opinió al respecte d'altres jugadors de diferents races si també els han insultat com en Vinicius, per fet de ser d'una altra raça.
  4. Icona del comentari de: ferreret a maig 23, 2023 | 10:13
    ferreret maig 23, 2023 | 10:13
    Lo més adequat per a un jugador del caràcter d'aquest element. Que marxi i deixi en pau a la majoria futbolistes de la lliga que es dediquen a competir amb interès esportiu.
    • Icona del comentari de: santa creu a maig 23, 2023 | 12:12
      santa creu maig 23, 2023 | 12:12
      cert, i que tan sols juguin els blancs i de bona casa
  5. Icona del comentari de: Tal com raja a maig 23, 2023 | 11:28
    Tal com raja maig 23, 2023 | 11:28
    Em sorprén el rebombori que s'ha organitzat per un comentari racista quan a les esportistes les ofenen amb comentaris masclistes i ningú no diu res. Com a molt, quatre ratlles en algun diari. Estic en contra de qualsevol salvatjada, i insultar algú per motius de raça és injustificable. Però també ho és insultar les dones amb eslògans masclistes. Perdoneu però algú ho havia de dir.
  6. Icona del comentari de: Rosa Armengol a maig 23, 2023 | 15:13
    Rosa Armengol maig 23, 2023 | 15:13
    Aviam, quants futbolistes negres i de altres races hi ha a la lliga?, casualment només s’insulta a aquest element. Mentrestant el rebombori a l’entorn d’aquests fets tapen la derrota del partit i la mala temporada del Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa