Món Esport
Vinicius esclata contra Tebas: “El racisme és normal a la Lliga”

Dur intercanvi de retrets entre Vinicius Junior i el president de la Lliga, Javier Tebas, per la gestió dels insults racistes que rep sovint el jugador del Reial Madrid als camps rivals. Després del partit contra el València, on Vinicius va tornar a ser insultat per la grada i va acabar expulsat després de colpejar un jugador local, el futbolista ha carregat contra la Lliga i la societat espanyola i els ha acusat de racistes. “No era la primera vegada, ni la segona, ni la tercera. El racisme és normal a la Lliga”, ha etzibat el jugador a les seves xarxes socials. “La competició creu que és normal, la Federació també i els contrincants ho incentiven. Ho sento molt”.

“Una nació preciosa, que em va acollir i que estimo, però que va acceptar exportar al món la imatge d’un país racista”, prosdegueix el missatge del futbolista. “Em sap greu pels espanyols que no hi estan d’acord, però avui, al Brasil, Espanya es coneix com un país de racistes. I, per desgràcia, amb el que passa cada setmana, no sé com defensar-ho. Sóc fort i aniré fins al final contra els racistes. Encara que sigui lluny d’aquí”.

Tebas no s’amaga i respon a Vinicius

Tebas, que no es mossega mai la llengua i té un llarg historial d’enfrontaments verbals amb presidents i futbolistes, ha contestat a Vinicius atacant-lo. “Ja que els qui t’haurien d’explicar què és i què pot fer la Lliga en els casos de racisme no ho fan, hem intentat explicar-t’ho nosaltres, però no t’has presentat a cap de les dues dates acordades que tu mateix havies sol·licitat”, ha lamentat. “Abans de criticar i injuriar la Lliga, cal que t’informis adequadament. No et deixis manipular i assegura’t d’entendre bé les competències de cadascú i la feina que hem fet junts”.

Vinicius torna a la càrrega

El missatge de Tebas no ha agradat gens a Vinicius, que ha tornat a la càrrega. “Una vegada més, en lloc de criticar els racistes, el president de la Lliga apareix a les xarxes socials per atacar-me”, insisteix. “Per molt que parlis i fingeixis que no llegeixes, la imatge del teu campionat està en dubte. Mireu les respostes a les vostres publicacions i us endureu una sorpresa… Ometre la teva responsabilitat només et fa igual als racistes. No soc el teu amic per parlar de racisme. Vull accions i càstigs”.

L’origen de la polèmica

Contra el València, Vinicius va ser una vegada més el protagonista de la nit per qüestions extraesportives. Durant el partit, el futbolista brasiler va rebre alguns insults racistes i Vinicius no va dubtar a dirigir-se a una de les grades de Mestalla per assenyalar un aficionat per haver-lo insultat. “Has estat tu”, deia mentre Militao i Lucas Vázquez recriminaven a la grada la seva actitud. El partit va estar aturat uns 10 minuts i Vinicius fins i tot va dir al tècnic del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, que no volia continuar jugant. 

El joc es va reprendre quan els ànims es van calmar i al minut 94 una falta d’Hugo Duro sobre Vinicius va fer perdre els papers al jugador brasiler, que el va colpejar a la cara per treure-se’l de sobre. Vermella directa a Vinicius, que va marxar del camp entre els xiulets de l’afició local. Mentre sortia del terreny de joc, el jugador va fer el símbol de la V per recordar als aficionats que el València se’n va “A Segona”. La Lliga ja ha anunciat que investigarà els incidents a Mestalla.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fart de CasPAIN a maig 22, 2023 | 08:46
    Fart de CasPAIN maig 22, 2023 | 08:46
    Ara se n'adona que tenir un president feixista espanyol a LaLIGA alguna cosa vol dir? Ara se n'adona que el feixisme-franquisme sociològic és consubstancial a l'estat espanyol? Ara se n'adona que juga amb un dels equips més racistes d'Europa on el feixistes-franquistes-nazis espanyols estan dins la directiva i molta part de la seva afició a la ciutat de la capital de Caspaña?
  2. Icona del comentari de: Jaume a maig 22, 2023 | 09:05
    Jaume maig 22, 2023 | 09:05
    Quina pena, que un bon jugador ho tiri tot per la borda, doncs les seves formes, les comèdies, les faltes de respecte cap als seus companys de feina, i moltes mancances més com a persona, el duran a desaparèixer, ja que no crec que a cap club de futbol l'interès i tenir un jugador així a casa seva.
  3. Icona del comentari de: Ricard a maig 22, 2023 | 09:27
    Ricard maig 22, 2023 | 09:27
    Hi ha jugadors negres que són uns imbècils. I la gent, comseqüentment, es posen amb ells. A l'Estat no hi més racisme que a Alemanya, Rússia o el Japó. Ara bé la gent es posa amb jugadors amb tot el que poden, i si són negres els diuen "mico" per fotre'ls. A l'Estat l'únic racisme autèntic és el que els castellans tenen amb els catalans (que no per exemple amb els bascos), on la discriminació és profunda i autèntcament ètnica. Per exemple s'ha vist amb el Piqué o amb Guardiola. Cal recordar la prohibició de parlar en català en diverses competicions o programes de televisió, on parlar en una llengua diferenta del castellà és perseguit: racisme.
  4. Icona del comentari de: en fi a maig 22, 2023 | 10:18
    en fi maig 22, 2023 | 10:18
    el vinicios aquest és un jugador, que pot ser més bo o més dolent, ara és el millor en joc brut, en provocar els contraris i al públic de l'equip rival. Evidentment el racisme és denunciable si, però ell hi ha posat molt de la seva part, per encendre el foc, tan a nivell de joc anti-esportiu, com d'encarament al públic. A més a més, es creu deu nostro senyor, i que pot fer el que li dona la gana, perquè juga al real madrit
  5. Icona del comentari de: rd a maig 22, 2023 | 11:07
    rd maig 22, 2023 | 11:07
    un maleducat provocador en un equip fatxenda prepotent
  6. Icona del comentari de: Manel a maig 22, 2023 | 11:19
    Manel maig 22, 2023 | 11:19
    Primer. Quina casualitat que el primer partit de lliga que el Madrid no es juga res, aquest energumen acaba expulsat. Vaig fer una aposta en aquest sentit la setmana pasada. Ara es pensa aquest que es l'únic jugador de color que hi ha a la lliga o què?? Perdona. A una "persona" provovcadora i menyspreant com a aquesta, a la qual no se li pot ni tant sols respondre i que te l'escut dels medis de comunicació del règim, dir-li que ni els animals ni la seva mare en tenen cap culpa de la merda que és. De fet alguna associació o ong d'ajida als primats hauria de denunciar-ho o demanar respecte per a ells i que deixin dd posar-los al nivell d'aquesta escòria humana.
  7. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a maig 22, 2023 | 11:24
    Guaita-que-fan-ara maig 22, 2023 | 11:24
    Aquest jugador no té cap credibilitat quan es posa a parlar. Les seves maneres no s'adiuen en un club de primera divisió. La seva actitud en el camp es impresentable, només crea problemes contra els jugadors rivals.
  8. Icona del comentari de: Yellow river a maig 27, 2023 | 12:53
    Yellow river maig 27, 2023 | 12:53
    Aquest noiet s'atreveix a tot i es molt possible que vulgui fotre fora el Tebas per posar-se a manar ell, és molt possible en un individu que no coneix els límits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa