Món Esport
LaLiga crea una comissió per protegir Vinicius dels insults racistes

Javier Tebas, president de LaLiga, ha creat una comissió per protegir el jugador del Reial Madrid Vinicius Jr dels insults racistes. El brasiler en va rebre en el seu últim partit en la competició, al camp del Reial Club Deportiu Mallorca, i això ha significat la sisena vegada ha estat víctima del racisme. Per això, es vetllarà perquè aquesta lamentable pràctica s’aturi.

En unes declaracions al canal de televisió espanyol laSexta, el dirigent ha anticipat la creació de la comissió, i ha avisat que “ja hem començat amb els temes judicials. Estem treballant en tots els partits on va el Reial Madrid, a les zones més conflictives on hi pot haver indicis que s’insultarà, amb més vigilància. LaLiga no pot tenir un jugador que va a tots els camps i és insultat. I són insults molt greus. Hem de donar una solució. Tenim un problema, i cal donar una solució”.

“Vinicius ha de poder jugar a qualsevol camp de futbol sense ser insultat. És el nostre objectiu, tant si és Vinicius com si és un altre jugador. En aquest cas és Vinicius i és evident que és un problema que hem de resoldre. No pot estar així“, ha sentenciat Tebas. Tal com ha informat laSexta, en els partits del Madrid en qüestió, en els quals hi pugui haver risc d’insults racistes, LaLiga enviarà tres o quatre inspectors. Aquests recolliran i estudiaran imatges i àudios.

Javier Tebas, president de la Lliga | Europa Press
Javier Tebas, president de la Lliga | Europa Press

Els insults que va rebre Vinicius a Son Moix

Com s’ha dit, en la visita a l’estadi del Mallorca, Son Moix, Vinicius va haver de sentir insults racistes. De fet, la plataforma DAZN va recollir un àudio en el qual un aficionat xisclava al davanter “Vinicius, mico! Ets un puto mico!”. LaLiga ha denunciat això, i ho investigarà per trobar els responsables. Anteriorment, l’exjugador del Flamengo ja va haver de sentir aquest tipus d’insults a estadis com el Camp Nou, i fins i tot aficionats de l’Atlètic de Madrid, en la rodalia del Wanda Metropolitano, en van fer.

Afortunadament, i en diverses ocasions, aquells qui expressen el seu racisme en camps de futbol han pagat per això. Un cas molt famós és el de l’aficionat del Vila-real que va llençar un plàtan a Dani Alves, quan el brasiler jugava al Futbol Club Barcelona, la temporada 2013/2014. El club va estudiar el cas, va localitzar el responsable, i li va vetar l’entrada a l’Estadio de La Cerámica per sempre.



Més notícies
Vinicius Jr., jugador del Reial Madrid | Europa Press
Vinicius torna a ser víctima d’insults racistes a Mallorca
Notícia: Vinicius torna a ser víctima d’insults racistes a Mallorca
Comparteix
Les càmeres de DAZN van captar l'instant on un aficionat al camp insultava el jugador del Madrid
Vinicius celebra el gol contra l'Atlètic al derbi de Copa | Europa Press
Vinicius torna a ballar davant les amenaces dels ultres de l’Atlètic
Notícia: Vinicius torna a ballar davant les amenaces dels ultres de l’Atlètic
Comparteix
El davanter brasiler ha marcat un dels gols del derbi i la seva celebració ha tornat a ser polèmica
El Frente Atlético, en arxiu | @FA82Oficia
La vergonyosa amenaça dels ultres de l’Atlètic a Vinicius abans del derbi
Notícia: La vergonyosa amenaça dels ultres de l’Atlètic a Vinicius abans del derbi
Comparteix
El Frente Atlético ha penjat d'un pont un ninot que simbolitza el jugador madridista
Vinicius Jr, jugador del Madrid | Europa Press
Acusen Vinicius d’utilitzar el racisme com a “comodí”
Notícia: Acusen Vinicius d’utilitzar el racisme com a “comodí”
Comparteix
El jugador del Mallorca Antonio Raíllo lamenta que el madridista fa servir aquest argument "quan se'l titlla de provocador"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: M'importa una merda a febrer 08, 2023 | 19:37
    M'importa una merda febrer 08, 2023 | 19:37
    M'importa una merda
  2. Icona del comentari de: ton c. a febrer 09, 2023 | 07:12
    ton c. febrer 09, 2023 | 07:12
    caramb quan li toca el rebre a un jugador d´Espanya, ui del Madrid, canviem la normativa, i si no en tenim un altre. Ja el va deixar al seu lloc el Sala amb el Tebas.
  3. Icona del comentari de: Kiss a febrer 09, 2023 | 09:17
    Kiss febrer 09, 2023 | 09:17
    També podria protegit als aficionats d’indesitjables com ell
  4. Icona del comentari de: Jomont a febrer 09, 2023 | 11:07
    Jomont febrer 09, 2023 | 11:07
    Com sempre s'ha de fer alguna cosa si el afectat es del Madrid, que va fer la lliga quan li van tirar a Alves el plàtan a Villarreal, Eto'o, i si anem temps enrere ja no dic res jo hi vist a un partit de copa, al Camp Nou fer el so del mico a N' kono, als boixos i sóc del Barça però parlem de racisme i aixo passa a tot arreu i va dintre de la persona per desgràcia, l'únic que farà es el de sempre sanció per els clubs i per suposat si criden a Vinicius si es a unaltre no passarà res

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa