Món Esport
Acusen Vinicius d’utilitzar el racisme com a “comodí”

Antonio Raíllo, jugador del Reial Club Deportiu Mallorca, ha fet una acusació contundent al davanter del Reial Madrid Vinicius Jr. Setmanes després de la polèmica que va protagonitzar el brasiler, el central de l’equip balear ha expressat, en una entrevista a El Diario de Mallorca, que fa servir el racisme com a “comodí” per escudar diverses coses.

Concretament, Raíllo l’ha encoratjat a ballar en les celebracions dels gols, però li ha demanat “que no falti el respecte, que no insulti i que no menyspreï els companys de professió”. A continuació, l’andalús ha criticat que “després, quan se’l titlla de provocador, utilitza el comodí del racisme“.

L’origen de la polèmica de Vinicius i el racisme

La polèmica esmentada té diversos capítols. Tot neix a principis de temporada. Vinicius l’ha iniciat com un tro, en la línia de la passada. Ha fet assistències i ha marcat gols, que ha celebrat amb balls que no han agradat a moltes persones. De fet, tot va acabar d’esclatar quan un tertulià del programa televisiu El Chiringuito de Jugones, del canal Mega, li va demanar “que no faci el mico”. A posteriori, ell va recalcar que va pronunciar la frase fent al·lusió al fet que no faci el ximple, però l’entorn del futbolista ho va interpretar com quelcom racista.

També ell mateix, i arran això va publicar un vídeo al seu compte d’Instagram, en el qual expressava, entre altres coses, que “diuen que la felicitat molesta. La felicitat d’un negre brasiler victoriós a Europa molesta molt més. Però les meves ganes de guanyar, el meu somriure i la brillantor dels meus ulls són molt més grans que això. No podeu ni imaginar-ho. Vaig ser víctima de xenofòbia i racisme en una sola declaració. Però ahir no va començar res d’això. Fa setmanes van començar a criminalitzar els meus balls. Balls que no són meus. Són de Ronaldinho, Neymar, Paquetá, Griezmann, João Félix, Matheus Cunha… són d’artistes de funk i sambistes brasilers, de cantants de reggaeton, i dels negres americans”.

El precedent de Vinicius contra el Mallorca

D’altra banda, Vinicius també va donar molt de què parlar precisament en el partit que va enfrontar el Mallorca i el Madrid al Santiago Bernabeu. Va jugar molt bé, però també va tenir topades amb el defensa rival Pablo Maffeo i l’esmentat Raíllo, que van interpretar diverses accions del joc de Vinicius com provocacions vers a ells i els seus companys. A més, la temporada passada Raíllo va ser el protagonista negatiu del xoc que balears i madrilenys van disputar a casa dels primers, ja que va fer una entrada molt dura i criticada a Rodrygo Goes.



Més notícies
Vinicius Jr. celebra un gol contra l'Atlètic | Europa Press
El racisme dels seguidors de l’Atlètic contra Vinicius serà castigat
Notícia: El racisme dels seguidors de l’Atlètic contra Vinicius serà castigat
Comparteix
La Lliga denunciarà el cas a Antiviolència, mentre el davanter brasiler torna a fer piulades polèmiques
Karim Benzema celebra el seu segon gol a l'Etihad Stadium | Reial Madrid
Vinicius reivindica la Pilota d’Or per a Benzema
Notícia: Vinicius reivindica la Pilota d’Or per a Benzema
Comparteix
El madridista, a més, elogia Pep Guardiola, després de la derrota contra el Manchester City per la mínima
Vinícius Jr, durant un derbi | Europa Press
El madridisme es diverteix i aplaudeix una falta de respecte de Vinícius
Notícia: El madridisme es diverteix i aplaudeix una falta de respecte de Vinícius
Comparteix
El futbolista brasiler està vivint un moment de somni al Reial Madrid
Robert Lewandowski, jugador del Barça, durant el clàssic de pretemporada als Estats Units | Europa Press
Ja hi ha data i hora per al clàssic més esperat dels darrers anys
Notícia: Ja hi ha data i hora per al clàssic més esperat dels darrers anys
Comparteix
El Barça visitarà el Madrid a mitjans d'octubre amb ganes de fer un cop sobre la taula

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa